Web programlama vs oyun programlama

murat_boy93

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Hocam hangi alanı tavsiye edersin? Yazdıklarını okudum. Oyun yazılımcısı mı?

Bak oyun yazılımı ile uğraşmak bu işin Nirvana'sı. Oyun yazılımı yapan mühendis artık ben buraların tanrısıyım diye gezinir. Unreal Engine - Unity kullananları kastetmiyorum burada. Oyun yapımı inanılmaz ötesi zor. Çizim yeteneğin olacak tasarım bilgin olacak kurgun olacak hikayen olacak olay akış diagramını bileceksin ve daha işin yazılım tarafına girmedik bile. Bunlar sadece hikaye ve modelleme tarafı. İlla öğreneceksen ilk önce algoritma öğren. Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden birinden mezun ol. Bu işten ekmek yemek istiyorsan eğer benim gibi adamlar sizin gibi adamlara ekmek yedirmez. Düşün dışarı bir yazılım yaptıracaksın bir tarafta yüksek lisans mezunu mühendis var diğer tarafa farazi söylüyorum lise mezunu ben yaparım diyen adam var. Ben 40 000 TL isteyim sen 5000 TL iste firmalar 40 000 verir bana yaptırır. Algoritma öğrendikten sonra ne iş yapacağına sen karar vereceksin. Mimar mı olsam kasap mı olsam bahçıvan mı olsam diye bana soruyorsun ben bu konuda sana zor-kolay yorum yapabilirim ama desen ki mimar olacağım git t-cetveli al ilk derim. Kasap olacaksın diyelim git kasap bıçakları al derim ilk. Bahçıvan olacağım dersin git bahçıvan makası al derim sana ilk. Yani alanını seç o alanda gece gündüz çalışacağına emin ol. O alanda seni yönlendirmek daha rahat olur.

Hocam ben de bilemedim. Hangi alan bana uygun bilemedim valla. Web ve Oyun arasında kaldım. Oyun motoru olarak Godot engine kullanıyorum. Kafamdan konuşma sesleri geliyor psikolojik rahatsızlığım var. Şirketlerle çalışsam bana yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şirketler yardımcı olmaz. Emin ol yardımcı olmaz. Sana işi atar sana kitler işi sonra uğraş dur. İşin biter teslim edersin bu olmamış baştan yap der. Şirketler hiçbir zaman yardımcı olmaz. Aksine iş beğendiremezsin. Kendimin yönetici olarak çalıştığım şirkette genel müdüre bir yazı fontunu beğendirmek için 1 hafta uğraşmıştım. Bak yazı fontu altı üstü. Nickim aynı zamanda Instagram adresim oradan ekle ben seni yönlendiririm oyun yapımı için. 3-5 kuruş verip Steam greenlight alırsın. Yaptığın basit oyunları atıp oraya 3-5 kazanırsın. Deneme amaçlı en dipten başlatırım seni.

Hangi yazılım alanı daha zor? Hangisini yapabilirim? Web yazılımcılık ve Oyun yazılımcılık arasında kaldım. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Web içine mobil uygulamaları vs. alicaksan açık ara web derim.

Yaaanii. Eğer oyunu tek başına yapacaksan oyun çok daha zor. Sadece assetlerle bile yapsan oldukça uğraştırıcı oluyor. Level design, karakter animasyonları, oyun mekanikleri, yetenekler, ai, hikaye, hikaye yoksa oynanış döngüsü vs vs. Tek başına 3D ve kaliteli bir oyun yapmak coooook zor. 2D yapabilirsin daha kolay fakat hala web'e göre daha zor bence. Fakat grup halinde yapıldığında coder için daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…