Lise öğrencisiyim yazılım mühendisliği düşünüyorum 4-5 yıldır küçük çaplı yaptığım işler oldu Discord bot tarzı hazır script düzenleme tarzı ufak çaplı şeylerde deneyimim var fakat artık olayı biraz daha ciddiye taşıyıp web programlama alanında uzmanlaşmak istiyorum. Bu işlerle ilgilenen bir çevrem yok bu yüzden hem siteyi tamamen baştan oluşturmak bir de üstüne Adobe programlarıyla içli dışlı olma fikri beni biraz korkutuyor ne önerirsiniz nereden başlamalıyım?
HTML CSS ile baslayin. Sonrasinda PHP'ye odaklanin. PHP'den sonra olay tam olarak node.js ile JavaScript'te basliyor. HTML ile CSS'i 5 günde halledersiniz zaten onlar basit YouTube'da herhangi bir kanaldan izleyebilirsiniz. Javascripts ile JS icin Udemy'i öneririm.
HTML, CSS ve Javascript öğrenmelisin. Sonrasında node.js ile devsm edebilirsin. Bootstrap ve Tailwind ile hızlıca ön yüz şablonları oluşturabilirsin. Kolay ve zevkli.
HTML CSS ile baslayin. Sonrasinda PHP'ye odaklanin. PHP'den sonra olay tam olarak node.js ile JavaScript'te basliyor. HTML ile CSS'i 5 günde halledersiniz zaten onlar basit YouTube'da herhangi bir kanaldan izleyebilirsiniz. Javascripts ile JS icin Udemy'i öneririm.
Genel olarak sanırım herkes aynı sıralamayı söylüyor kendimi biraz geliştirdikten sonra çevremde Photoshop ile ilgilenen birkaç arkadaşla konuşurum aslında temel şeyleri ben de biliyorum birkaç yıldır ufak çaplı işler için Photoshop kullanıyorum fakat bir web site için tasarım hazırlayabileceğimden emin değilim.
Photoshop değil Figma, Adobe XD gibi uygulamalar kullanıyoruz tasarım çıkarmak için genellikle. React dil değil JavaScript frameworkü bu arada.
Benim önerim HTML > CSS > JS > React şeklinde gitmen olacaktır. Bu temeli hallettikten sonra TypeScript öğrenebilirsin. CSS için TailwindCSS olur, Mantine gibi react component kütüphaneleri ile önceden hazırlanmış componentler kullanabilirsin, ben yine CSS yazayım ama bir üstü olsun dersen SCSS var. Seçenek bol hangisi hoşuna giderse kullanabilirsin. Ben Tailwind ile beraber DaisyUI kullanıyorum şu sıralar.
Photoshop değil figma, Adobe XD gibi uygulamalar kullanıyoruz tasarım çıkarmak için genellikle. React dil değil JavaScript Framework'ü bu arada.
Benim önerim HTML > CSS > JS > React şeklinde gitmen olacaktır. Bu temeli hallettikten sonra typescript öğrenebilirsin. CSS için TailwindCSS olur, mantine gibi React component kütüphaneleri ile önceden hazırlanmış componentler kullanabilirsin, ben yine CSS yazayım ama bir üstü olsun dersen scss var. Seçenek bol hangisi hoşuna giderse kullanabilirsin. Ben tailwind ile beraber daisyuı kullanıyorum şu sıralar.
Kanka Photoshop derken Adobe Photoshop değil bir tasarım çıkartmaktan bashettim.
Büyük çaplı bir site yaparken PHP bilmeden yapması çok kolay olmaz çünkü bugün büyük şirketlerin sitesinin %90 gibi bir oranı PHP kullanır.
Örnek:
PHP yazılım dilini kullanan bazı popüler siteler arasında Facebook, Wikipedia, birNC, Google, Yahoo, Digg, Baidu, Tumblr, Twitter, Joomla, WordPress, Alibaba ve Flickr gibi siteleri sayabiliriz.