Web scraping yasal mıdır?

siyahkedi2

Hectopat
Bir web sitesindeki veriyi alıp, uygulama haline getirip Play Store ve App Store'da yayınlamayı düşünüyorum. Bu yasal bir sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çekeceğin veriye göre değişir; örnek olarak benzin fiyatlarını çekip gösterirsen bir sıkıntı olmaz ama en kesin sonuç için site yönetimi ile iletişime geçsen daha sağlıklı olur.

Çekeceğin veriye göre değişir; örnek olarak benzin fiyatlarını çekip gösterirsen bir sıkıntı olmaz ama en kesin sonuç için site yönetimi ile iletişime geçsen daha sağlıklı olur.
Okulumuz bizden kendi web siteleri üzerindeki duyuruları takip etmemizi istiyor. Bende siteye duyuru girildiğinde öğrencilere bildirim gönderen bir uygulama geliştirmek istiyorum ve ayrıca uygulama üzerinden gelir elde etmeyi de planlıyorum. Yani burada direk olarak siteden bir veri çekimi söz konusu değil. Sizce yine de site sahipleri ile görüşmem gerekir mi?

Evet.
Para kazanmiyorsan public veriyi alip yine public icin farkli bir iste kullanmanda sorun yok. Yani commercial kullanmadikca sorunsuz.
Bilisim avukatlarinin yarisi bilmiyor bunu.

Okulumuz bizden kendi web siteleri üzerindeki duyuruları takip etmemizi istiyor. Ben de siteye duyuru girildiğinde öğrencilere bildirim gönderen bir uygulama geliştirmek istiyorum ve ayrıca uygulama üzerinden gelir elde etmeyi de planlıyorum. Yani burada direk olarak siteden bir veri çekimi söz konusu değil. Sizce yine de site sahipleri ile görüşmem gerekir mi?
Bence okul destekleyebilir bile böyle bir işi. Hocalarla falan görüşmekte fayda olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı