Bunun için açtığım 3. konu oluyor. R10'da da açtım. Ama şu ana kadar hiçbir çözüm bulamadım. Herkes kendi sistemini, botunu satmaya çalışıyor ve hiçbiri işime yaramıyor. 200'den fazla işletmeye WhatsApp'tan ve Instagram'dan mesaj attım. Ama galiba hiçbir işletmenin web sitelerinin olması ilgisini çekmiyor. Ya da ekonomik sıkıntılardan dolayı bir siteye 5-6 bin TL vermekten korkuyorlar. Tabii bu parayı verecekleri kişi de bu işe yeni başladığı için güvenemiyorlar. Ama tecrübe kazanmam için birkaç işletmeye web site yapmam lazım. Piyasaya göre gayet de uygun fiyata yapıyorum. Bazıları da WordPress ile yap diyor ama WordPress bilgim yok. HTML, CSS ve JavaScript kullanıyorum. Tabii daha hızlı olmak için Claude code, ChatGPT'de kullanıyorum. Bu konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olan ya da yardımcı olabileceğini düşünen biri varsa yazsın
Bir firmanın senin ile çalışmaması için onlarca sebeb sayarım. En başında ve en önemlisi fatura kesememen, güven vermemen, tek kişi olman, çok cüzi miktarlara site yapman, kurumsallıktan uzak şekilde whatsapp'dan vs müşterilere ulaşmaya çalışman gibi gibi.
Yanlış anlama ama şu anda hiçbir efor sarfetmeden 35 dakika içerisinde bir domain, host alıp siteyi yayımlarım. Max 2-3K'lık işlem ki 1 sayfaysa daha da az bence. Sonuçta etkileşim yok statik sayfa.
Bir firmanın senin ile çalışmaması için onlarca sebeb sayarım. En başında ve en önemlisi fatura kesememen, güven vermemen, tek kişi olman, çok cüzi miktarlara site yapman, kurumsallıktan uzak şekilde whatsapp'dan vs müşterilere ulaşmaya çalışman gibi gibi.
Yanlış anlama ama şu anda hiçbir efor sarfetmeden 35 dakika içerisinde bir domain, host alıp siteyi yayımlarım. Max 2-3K'lık işlem ki 1 sayfaysa daha da az bence. Sonuçta etkileşim yok statik sayfa.
Olay benim yapmam değil, efor meselesi. Bu işi bilmeyen birisi bile en basidinden GoDaddy'de bile profesyonel siteyi 1 yıl boyunca 1, max 2K TL'ye 1-2 saatte halledebiliyor olması.
En basit örnek ise Meb ve Gov siteleri.
Yâni demem o ki: 2 vida çakmak için usta çağırmayıp kendimiz yapmamız gibi bir olay oldu statik site yapmak. Hatta çok uçuk kaçık olmayan dinamik sitelerde bile aman aman ihtiyaç yok kimseye.
Olay benim yapmam değil, efor meselesi. Bu işi bilmeyen birisi bile en basidinden GoDaddy'de bile profesyonel siteyi 1 yıl boyunca 1, max 2K TL'ye halledebiliyor olması.
Ne işletmeler nede ajanslar gidip godady fiyatlarına bakıyor. Alıcı isteklerini sıralar bunları yapabilecek kişi ve işletmeleri bulur fiyat alır. Fiyatları ve işletmeleri değerlendirerek son kararını verir. Memnun kaldığı işletme veya kişiler ile devamlı çalışırlar.
Kendim için konuşuyorum standart bir kurumsal siteyi 10 binden, e-ticaret sitesini 15 binden aşağı bir rakama yapmayı bırak pazarlık konusunu bile açmam. İşimden memnun kalan ajanslar düzenli iş paslar. Rakamlar isteklere göre yukarı doğru tırmanır.
Tabi bu arada bu işi kendisi yapabilecek kişilerede zorla sen bırak biz yapalım demiyoruz .
Sitesini kendi yapabilen adam tabiyki bu işi yapabilecek kişileri zaten aramaz, fiyatıyla karşılaşırsa ohoo çokmuş der.
Senin mantığa göre hosting parasına site yapalım aç kalalım .
Bionluk ve benzeri sitelerde profilini oluştur ve hizmetlerini listele. Ben bionluk ile başlamış ve onun sayesinde tanıştığım insanlar ile alıp yürümüştüm.