Web site yazılımı öğrenmeye nereden başlanır?

GokhanTRGT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Web yazılımı öğreneceğim 2023 yılında hangi programdan öğrenmeye başlamalıyım? Web site geliştirme oluşturma falan öğrenmek istiyorum.
Web için mecburen Java üzerinden eğitim almalıyım ama arkadaşlar Java'ya gerek yok falan yazmışlarda ben nasıl kodlamayı hangi dilden öğreneceğim başka seçenek yok ki

Hocam web site backend için 2 seçenek var genel olarak ya JS ya da PHP bence JS ile yapman daha iyi olacak

Statik ve dinamik olmak üzere 2 tip siteler vardır.
Eğer statik yapmak istiyorsan. HTML CSS JS yeterlidir. Lakin dinamik yapmak istersen PHP, ASP.Net, MySql gibi gibi gider. Tabi arada yardımcı kütüphaneler de var. BootStrap gibi. Ama temel HTML ile başlar CSS SCSS JS diye gider.

Öncelikle Java değil JS. İkisi çok farklı şeyler. Java web'de kullanımdan kalkalı çok oldu.

Sorunun cevabı: Html, Css, Php, JS, MySql diye gider. Bunlardan başlamazsan web teknolojilerini kavrayamazsın. Network de bilmen gerekiyor.

Lütfen yarım yamalak öğrenip sektöre girmeye, 300'e 500'e site yapıyorum diye dolaşmaya çalışmayın. Vizyonunuz dar olmasın, her mesleğe saygı duyun. Bunlar ciddi meslekler. Öğrenip kendini geliştirmen birincil önceliğin olmalı.

Ben normalde android studio ile mobil yazılıma başlayacaktım fakat ilk başta herşeyin temeli web yazılım oldugunu anladım ilk webden başlamak istiyorum çünkü diğerleri hemen hemen aynı web yazılım öğrenmeye HTML css olarak önerdiniz teşekkürler ben öğrenme olarak tek tek program nasıl açılır felan vs bu yollardan başlamıyorum kafamda bir proje var örneğin personel bilgi sistemi yeni personel girişi özlük bilgileri vs iban bilgisi vs. vs. girişi yapıla bilecek istendiğinde görüntülencek bir kapalı site portal şeklinde kodlamaya başlayacağım ondan dolayı bana örneği çok olan googleden kolay bilgi bulabileceğim bir dil lazım öneriniz yine geçerlimi ve html css için hangi programı indirmem gerek

Önerim yine geçerli, hangi iş olursa olsun temellerinden başlamazsan çok bocalarsın çokça sorun çıkar karşına bu da sana büyük bir vakit kaybı olarak döner. Bunun sebebi de akademik eğitim yani hap bilgi yerine kendi başına öğrenmeye çalışman. Her ikisi de farketmez ister alaylı ister mektepli. Alaylı olursan dediğim gibi böyle bir dezavantaj var.

"Nasıl?" sorusunu "Şu anda ne yapıyorum?" ile birleştiremezsen herhangi bir şeyi bildiğini sanırsın. Kendini büyük yanılgıya düşürürsün. "Şu anda ne yapıyorum?" sorusu çok çok önemli bir soru bunu kendine sık sık sor.

Kendine sadece öğrendiğin, hiçbir şey yapmadığın (öğrendiğini hemen uygulamana gerek yok) , oturup film izler gibi, tam olarak kavrayamasan bile aşina olabileceğin derecede bir eğitim sürecine sokarsan, bilginin temellerini atmış olursun. Yani önce zihin haritasını çıkart.

Öğrenmeyi öğrenmek her şeyin başında geliyor. Özellikle bilişim ve teknoloji alanında çalışıyorsan.

Mesela az önce ikinci hatalı önermeni yaptın. İlkinde Java ve JS'yi karıştırmıştın. Şimdi Android Studio ile mobil yazılıma başlamak için web yazılım öğrenmen gerektiğini sanıyorsun. Hayır alakası yok. İkisi bambaşka şeyler.

Hatta programlama ve yazılım dilleri arasında fark var. Backend- Frontend kavramları var. Önce bu terimlerden kavramlardan başla.

Yanlışınız var çünkü Java'nın ee tarafı (JSP, jsf, spring) hala kurumsal projelerde çokça kullanılıyor.
Doğrudur kulaktan dolama bilgi sunmuşum. Web'de ağırlıklı olarak JS kullanılıyor. JS ve Java bambaşka diller yapı itibariyle o yüzden o ayrımı belirtmek gerek.

@GokhanTRGT Ek olarak HTML, CSS zaten yazılım dili bile sayılmaz çok çabuk kavranabilecek diller. HTML adı üstünde zaten mark-up language. Yapmak istediğin portal için ise web'de günümüzde genelde React, Laravel gibi frameworkler ve kütüphaneler kullanılıyor. Bunun için de ağırlıklı olarak JS ve PHP bilmen gerek.

Son düzenleme:
Python django yu web yazılım için öneriyorlar ben güncel bir dil kullanmak istiyorum beni ilerisi için daha iyi yapacak bir dil Python django önerirmisin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…