Çözüldü Web sitemiz hacklendi ve Google sonuçlarını düzeltemiyoruz hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Weeping Angel

Hectopat
Arama sonuçlarında binlerce Japonca sonuç çıkıyor. Search Console'da yine binlerce ürün bulundu diyor ama hiçbirinin karşılığı yok aslında.
Ben Google'dan sonuçları tamamen kaldırmak istiyorum. Gerekirse baştan indexlesin. Ama bunu nereden yaparım çözemedim.

Site temizlendi şu anda hiçbir sorun yok. Tek sorun arama sonuçları. Yardımcı olursanız sevinirim.

Önemli bir müşterimizin sitesi olduğu için adresi veremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Google botları siteye çok sık geliyorsa no index parametresi verebilirsiniz tüm sayfalarınıza.
Bu sayfada yazılanları denedim ancak sonuç alamadım.

Google Merchant sitemizde 16 bin ürün buluyor. Bu ürünler nerden geliyor olabilir? Her şeyi sıfırlamanın bir yolu yok mudur?

Kullanıdığımız panel Virtualmin, wordpress dosyaları hariç işlem yapabilecek başka dosyalar var mıdır? Ayrıca wp-content klasörünün düzenlenme tarihi 1-2 dakikada bir güncelleniyor, sebebini anlamadım.

@300319 hocam belki yardımcı olabilir.
Kendisine nasıl ulaşabilirim? Sanırım özel mesaj kabul etmiyor.

Son düzenleme:
Kendisine nasıl ulaşabilirim? Sanırım özel mesaj kabul etmiyor.
Etiketime bakması dışında bir yolu yok. Forumda konu haricinde iletişim kuramazsınız zaten. Ama zaten forumda aktif birisi, unutmuştur ya da yardımcı olamayacaktır.

@300319

Google botları siteye çok sık geliyorsa no index parametresi verebilirsiniz tüm sayfalarınıza.
Screenshot 2023-04-02 211422.png

Screenshot 2023-04-02 211514.png

Sorunun botların çok sık taramaları olduğunu sanmıyorum. Zaten bu linklerin karşılığı bile yok, sitede toplamda 79 adet sayfa var. Kontrol edildiklerinde kaldırılmış olmaları gerekmez miydi?

Birinci görsel Google Merchant ürün ekleme sayfasında sitemde bu ürünleri bulduğunu söylüyor. Alışveriş sonuçları için sitemap.xml gibi bir dosya eklenmiş olabilir mi?

Temeli bilinmeden ucu açık bir konu.
Google hesabın heklenmiş ve ürünler elle yüklenmiş de olabilir
Sitene dosya atılmış olabilir
Sitenin hostingi siteni izinsiz düzenlemiş olabilir
Site yazılımında korsan paketler kullanmış olabilirsin
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Merchant Center da hangi ürünün hangi kaynaktan geldiği görüntülenebiliyor. Veri kaynaklarını görmek için Merchant Center - Google for Retail adresine gir Japonya kaynağının detaylarına bak. Kaynağı merchanttan silebilir veya sitenden kaldırabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı