Web sitesi için gerekli diller nedir?

BaliCgen

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Ben Word'le adlı oyuna benzer bir quiz web sitesi yapmak istiyorum. Görsel şekil için ve iç tasarım için HTML ve CSS önerdiler. Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle neden Word? Asıl konuya gelirsek amaç quiz yapmaksa ChatGPT'ye falan yaptırın, basit işlerde gayet iyi sonuç çıkartıyor yapay zeka; amaç yazılım öğrenmekse HTML, CSS ve JS yeterli olabilir, ileri gitmek isterseniz bunlara ek olarak SQL, PHP ve bir de backend için bir dil gerekecek kadar zorlaştırabilirsiniz bu projeyi.

HTML ve CSS sadece bir öneri olamaz bunlar kullanmak zorunda olduğun şeyler alternatifleri yok, Fonksiyonel tasarım için de JavaScript öğrenmen gerekiyor ve bunlar da cidden zaman alan şeyler. Sayfayı tasarlama amacına göre de bir Backend dili öğrenebilirsin burada ise iki alternatifin var biri PHP diğeri ise .Net ben şahsen PHP ye kullanmandan yanayım, Backend dili ile de sunucu taraflı kodlar yazabilirsin örneğin veritabanı işlemleri(kullanıcı kayıt, bilgi saklama, istatistik saklama) gibi, veritabanına gireceksen de mecbur bir SQL dili öğrenmelisin onun için ise MySQL öğrenmeni tavsiye ederim.

Kısacası gördüğün gibi uzun bir serüven olacak, eğer sadece proje yapacağım elimden o proje çıksın başka işim olmayacak diyorsan yapay zekaya başvurabilirsin fakat cidden bu dilleri öğrenmek istiyorsan yapay zekadan elinden geldiğince uzak durmanı önerebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı