Web sitesi için sunucu önerisi

Daha fazla  
Öncelikle merhaba, iş yerim için bir web sitesi kurmak istiyorum ama her yıl hosting için para ödemek istemiyorum. Evimdeki sistemi kendi web sitem için sunucu olarak kullanmak istiyorum. Adım adım nasıl yapabileceğimi anlatabilecek ya da izleyebileceğim video önerisi olan varsa çok memnun olurum. Önceliğim sizlerin yönlendirmesi çünkü takıldığım yerde sorabilmek istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 iş yeri web sitesi için bir server kurmak pek mantıklı gelmedi bana. Ödeyeceğiniz yıllık 300-500₺ hosting parası size daha ekonomik gelebilir.

Evdeki internetin upload hızı nedir mesela. Her ay sabit ip parası vereceksin. Elektrik parası. Kullanacağın web panele göre lisans parası(ücretsiz seçeneklerde var). Güvenlik duvarı ve verileri kaybetmemek için raid yapılandırması için en az 2 disk. Evdeki sisteminin 24 saat çalışma esasına dayanıklı olmaması ve ramlerin ecc ramler gibi hata düzeltme özelliğinin bulunmamasıda cabası. Yedek internet sağlayıcının ve yedek bir güç kaynağı bulunmamasıda olumsuz bir durum.

Yani düşündüğün kadar verimli olmayabilir yinede bu yolda başarılar diliyorum.
Youtubede centos veya almalinux gibi işletim sistemlerinin kurulumları ve yönetimlerini konu alan videoları tüketerek konu hakkında fikir sahibi olamaya başlayabilirsin. İşletim sisteminden sonra ücretli/ücretsiz web paneller nelerdir ve bunlarında kurulumlarını araştırırsan epey bilgi sahibi olmuş olursun.

Güneş paneli kurulu iş yerimde ve jel akülerim kurulmuş durumda bu yüzden istiyorum ki elimde boş duran sistemi sunucuya çevirmek istiyorum.

Güneş paneli kurulu iş yerimde ve jel akülerim kurulmuş durumda bu yüzden istiyorum ki elimde boş duran sistemi sunucuya çevirmek istiyorum.

Çok çok hızlı ve donanımlı bir internetiniz olması gerek web site için, ben site Türk Ticaret öneririm firma olarak, kendi domainimiz orada ve Türk ticaretin sağladığı bazı imkanlar sayesinde web sitemiz 2. ayında 20 bin kişi ziyaretçi gördü.

Icann kayıtlı ve bildiğim kadarıyla Türk Telekom, Boyner, Türkiye cumhurbaşkanlığı ( gov.tr domain sağlayıcısı ), TRT gibi firmalar bu servis sağlayıcısını kullandılar.

Sunucuların da interneti çok çok hızlı değilki, ya da sunucu aldığımızda sitemiz çok hızlı olmuyor diyeyim. Bence evimdeki fiberle sunucu açsam daha hızlı olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…