Web sitesi oluşturuken FileZilla nasıl kullanılır?

jasvbnd

Hectopat
Arkadaşlar web sitesi kurmaya çalışıyorum. Hosting ve domain aldım (güzelhosting üzerinden). İzlediğim YouTube videolarında FileZilla üzerinden işlemleri gerçekleştiriyorlar ama nedenini tam anlamış değilim. İlk başta FileZilla'ya hesabı bağlamam mı lazım yoksa WordPress'i oluşturup da FileZilla'yı sonradan ekleyebilir miyim?
Anlayacağınız üzere ilk tecrübem ve gerçekten bilgisizim. Kod yazmakla filan da uğraşmak istemiyorum. WordPress veya güzelhosting üzerinden template almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ftp bilgilerini filezillaya atmadan siteyi kurmam mümkün mü? Eğer değilse wordpress üzerinden site kurma işlemini yapmadan önce filezilla hesabımı açmam mecburi mi?

Ftp bilgilerini filezillaya atmadan siteyi kurmam mümkün mü? Eğer değilse wordpress üzerinden site kurma işlemini yapmadan önce filezilla hesabımı açmam mecburi mi?
Aldığın hosting sitesi kendi üzerinde worldpress kurulumu yapmana izin veriyorsa eğer filezilla kurmana gerek yok.

Sitenin dosyalarını yönetmek istiyorsan ftp kullanacaksın. Çok net bir şey bu. Anlamak için deha olmana gerek yok.
Eğer softaculous desteği varsa hosting'de WordPress'i hızlıca kurup halledebilirsin. Yoksa da upload edeceksin.

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Sitenin dosyalarını yönetmek istiyorsan ftp kullanacaksın. Çok net bir şey bu. Anlamak için deha olmana gerek yok.
Eğer softaculous desteği varsa hosting'de WordPress'i hızlıca kurup halledebilirsin. Yoksa da upload edeceksin.

hocam son bir soru ben filezillada kullanıcı adı ve parola kısmına ne yazmalıyım. Kendi kafama göre belirleyebiliyor muyum yoksa?

Son düzenleme:
Günümüzde filezilla ihtiyacı artık çok az zaten. Aç cpanelini dosya yöneticisinden istediğin gibi dosyalarını gönder/indir, istersen aç düzenle. Yani filezilla ihtiyacın yok. Zaten pratik olmaktan çıktı. Mesela wordpess indirdin zipli dosyayı filezilla ile atıp açamıyorsun. Atsıyorsun ama açamıyorsun. Dosya yöneticisinden atıp zipi çıkart diyebiliyorsun. Böylece file zilla ile dosyaları atıp uzunca eklemektense çok pratik bir şekilde işini halledebiliyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı