Web Sitesine, ünlü markalardan reklam almak

yigithancivgin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında bir web sitesi açmayı planlıyorum. Technopat, Teknoseyir gibi. Tabi ki onlar gibi üstün bilgiye sahip değilim fakat zamanla tecrübe kazanacağıma inanıyorum. Bilgilerimi diğer insanlara ulaştırmak istiyorum. Konuya gelecek olursak, ünlü firmalardan nasıl reklam alabilirim ? Msi, Asus vs markalardan. Almak için öncelikle belirli bir hit seviyesine ulaşmam mı gerekiyor yoksa hemen alabiliyormuyum.

Baslangicta ünlü firmalardan biraz zor reklam alirsin emin ol.
Araci reklam firmalari ile calisman gerekiyor. Reklam10, Cpatrend gibi firmalar buna bir örnek olabilir.

Reklam olaylari ile cok icli disli oldugum icin bu konularda deneyimim var. 3 sitemde cpatrend ile calisiyorum, ödemeleri sorunsuz yapiyor.

Yani hitler 10 Bin'den yukarıya çıktığı zaman alabilirim sanırım, ilk etapta önerdiklerinizden yardım alacağım. Teşekkürler.

Peki bu sistem nasıl çalışır, biraz anlatırmısınız kullanıcı olarak.

Sistem söyle calisir. Reklam sirketinin script kodlarin head etiketi arasina eklersiniz. Ve reklamina göre para kazanirsiniz örnegin Pay Per Click Reklami, Pay Per Popup, Pay Per Splash vs...

Evet buraya kadar herseyi anladiginizi varsayip devam ediyorum...

Benim sitelerimden birine günde yaklasik 25.000 - 30.000 arasi ziyaretci geliyor...
Ve reklam aldigim sirket 1000 popup gösterim karsiligi 4 TL veriyor...

25k x 4 TL = 100 TL (Bu sitelerimden birinden günlük kazancim)

Popup + Splash 180 TL , Popup + Splash + PPC = 250 TL'yi buluyor...

Lakin

Evet simdi isin üzücü yanina geldik... Cogu reklam sirketi sayimlari bile bile az yapiyor... 100 ziyaretci'yi 70-80 arasi gösteriyor...
Buna gerekce olarakta ziyaretcilerin Türkiye disindan geldiklerini, bot olduklarini yada adblock kullandiklarini öne sürüyor...

Böylece kazanciniz günlük 25k ziyaretciyle 180-200 TL arasini buluyor en iyi ihtimalle...
Site ici ve site disi seo optimasyonu yaparak, makale yazdirarak ve sitenizi güncel tutarak daha fazla ziyaretci cekebilirsiniz...

Eger siteniz yasal ise adsense ile calismanizi öneririm. Yok degil ise onlarca reklam sirketi var. Siz secin.

Popup ve Splash'leri abartarak ziyaretci kacirmamanizida siddetle tavsiye ederim...

Bu konuda yazilacak ve paylasacak cok sey var ama. Technopat'in formatina aykiri düser diye yazmiyorum...

Kolay Gelsin...

Vay çakallar Anlattıklarınız için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…