Uzak masaüstü bağlantısı ile denenebilecek bir şey yapabilirsiniz ama Web üzerinde native oynatmak istiyorsanız Javascript, Flash ile yazmanız gerekli.
Siteyi ziyaret edenler bunu bir tarayici ile yapacak ve o yazdigin uygulama tarayicida calisacak.
Tarayicida diger isletim sistemlerinde calistirdigin gibi executable calistiramazsin.
Spesifik bu amacla, tarayici uzerinde calisacak sekilde dizayn edilmis bir emulator ve onun arkasinda calisan uygulama seklinde olabilir. ( Eski DOS oyunlarini online oynayabildigin emulatorler vs bu sekilde yaziliyor )
Ya da WebAssembly ile uygulamani yeniden yazacaksin ama o zaman olay web sitesinden cikmis oluyor.
WebAssembly (abbreviated Wasm) is a binary instruction format for a stack-based virtual machine. Wasm is designed as a portable compilation target for programming languages, enabling deployment on the web for client and server applications.
Uzak masaüstü bağlantısı ile denenebilecek bir şey yapabilirsiniz ama Web üzerinde native oynatmak istiyorsanız Javascript, Flash ile yazmanız gerekli.