Web sitesinin uygulamaları site mi?

Serdar Otacı

Hectopat
Merhaba. Uzun süredir aklıma bir konu takılmış durumda ve cevabını tam olarak bulmuş değilim ve bu yüzden sizlere danışmak istedim. Instagram, Twitter, Youtube vb. sosyal medya araçları birer web sitesi mi yoksa uygulama mı? Web adresleri ve uygulamaları arasında birçok kullanım farklılıkları var. Mesela Instagram'ın mobil uygulamasında kamerayı açabilirken web sitesinde böyle bir özellik yok. Açıklarsanız çok sevinirim. Hayırlı günler.

Hayır, site değiller. Tabii ki de birer uygulamalar. Android ve iOS için özel olarak geliştiriliyorlar. Zaten Instagram web daha sonradan geldi.
Peki sizce bir o tarz bir uygulamanın web sitesi hangi dille yazılmalı?
Evet, tarayıcıda çalışan hepsi birer web sitesi fakat web sitesini uygulamaya çevirebilirsin ya da sıfırdan uygulama gibi yazabilirsin.
Peki uygulamada web sitesinden farklı özellikler bulundurma imkanım var mı?

Peki sizce bir o tarz bir uygulamanın web sitesi hangi dille yazılmalı?
Node.js ve React.js kullanılabilir ki zaten Instagram'da onlar kullanılıyor olması lazım.
Peki uygulamada web sitesinden farklı özellikler bulundurma imkanım var mı?
Tabii ki. Uygulama web sitesinden tamamen bağımsızdır. Sorduğunuz sorulardan bu konuda hiç araştırma yapmadığınızı anlıyorum. Bu şekilde buradan bir şey öğrenemezsiniz. Temelinizin olması lazım.

Node.js ve React.js kullanılabilir ki zaten Instagram'da onlar kullanılıyor olması lazım.

Tabii ki. Uygulama web sitesinden tamamen bağımsızdır. Sorduğunuz sorulardan bu konuda hiç araştırma yapmadığınızı anlıyorum. Bu şekilde buradan bir şey öğrenemezsiniz. Temelinizin olması lazım.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı