Web tabanlı oyun yapmak

JustEcho

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben web tabanlı metine dayalı bir oyun yapmak itiyorum. Aklımdakini tam anlayamadıysanız Google Play'den Türkiye simülasyonu oyununun resimlerine göz atabilirsiniz. Ben o oyun gibi bir oyun yapmayı düşünüyorum. Bunun için hangi kodlama dillerini bilmem gerek? HTML'yi biliyorum ancak tek başına yeterli olur mu?

Bu siteye bir bak: Twine

Nasıl kullanılacağını anlamak için de bu videoya bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha sonra yaptığın metine dayalı oyunu html dosyası olarak indirip her yerde açabilirsin.

Bu siteye bir bak: Twine

Nasıl kullanılacağını anlamak için de bu videoya bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha sonra yaptığın metine dayalı oyunu HTML dosyası olarak indirip her yerde açabilirsin.

Anladım ancak ben bir hikaye yazmak değil, sürekli devam eden bir oyun yapmak istiyorum. Hayatta kalma simülasyonu gibi.

İlla ki HTML olarak lazım ise, Unity kullanıp HTML5 olarak build alabilirsin.
Unity ile yapmak bir çözüm evet, ancak yapmak istediği oyun tamamen arayüzden oluşmakta bu sebeple bence Unity gereksiz olur.

Html, Css ve JavaScript bilmen gerekiyor. Özellikle JavaScript'i çok iyi bilmen gerek.

Üstte dediklerimden ayrı olarak bir js framework olan React ile bu gibi appler kolayca yapılabilir. Spa ve kendi içerisinde state yönetimi mevcut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı