Web Tarayıcılarının fazla alan kaplaması

Yer
Kudüs, İSRAİL
Merhaba şu anki sistemimde 500 GB alan var ama C diskinde yalnızca 2 GB alan kaldı ve ben opera'dan video izleyince, arama yapınca bu alan NTFS'ye bile düştüğü oluyor. Yakında yeni bir sistem alacağım zaten ama ben bu sorunu nasıl çözerim? Eskiden böyle bir şey olmuyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tarayıcı ön bellek dosyalarını silebilirsin. Açtığın oturumların silinmemesi için Çerezleri silmeden önce düşün. Çerezleri silersen tüm sitelerdeki hesaplarına tekrar giriş yapman gerekiyor.

Chromium tabanlı tarayıcılar ön bellek dosyalarını üzerinden belirli bir süre geçince siliyor.
Ayrıca Opera tarayıcısı her güncellemeden sonra eski sürümün dosyalarını barındırabiliyor.
Resimdeki gibi en güncel sürümden eski bir dosya varsa silin.

Bu olayı Opera forum ve destek sisteminden belirtmiştim. Ama halen bir çözüm sağlayamamışlar.

Wise disk cleaner yazılımı ile de temizlik yapabilirsin.
Sitelerde açtığın oturumların kapanmaması için, çerezler sekmesinin işaretini kaldırmayı unutma.
Alan NTFS'e düşüyor derken?

Önbelleği temizleyin. Diskin 498 GB'i doluysa bu alanı taraycı mı doldurdu? Ben herhangi bir problem göremedim.

Tarayıcı minimum alanı kaplasın istiyorsanız, kapattığınız zaman site verilerini silecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Opera kullanmıyorum ama onda da buna benzer bir ayar olması gerek.

Çerezleri silmeniz giriş yaptığınız hesaplardan çıkmanıza sebep olacak. Her sefer giriş yapmak istemiyorsanız bunu yapmanızı önermem.

Tarayıcı ön bellek dosyalarını silebilirsin. Açtığın oturumların silinmemesi için Çerezleri silmeden önce düşün. Çerezleri silersen tüm sitelerdeki hesaplarına tekrar giriş yapman gerekiyor.

Chromium tabanlı tarayıcılar ön bellek dosyalarını üzerinden belirli bir süre geçince siliyor.
Ayrıca Opera tarayıcısı her güncellemeden sonra eski sürümün dosyalarını barındırabiliyor.
Resimdeki gibi en güncel sürümden eski bir dosya varsa silin.

Bu olayı Opera forum ve destek sisteminden belirtmiştim. Ama halen bir çözüm sağlayamamışlar.

Wise disk cleaner yazılımı ile de temizlik yapabilirsin.
Sitelerde açtığın oturumların kapanmaması için, çerezler sekmesinin işaretini kaldırmayı unutma.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…