Web Yazılımcılığı vs Oyun Yazılımcılığı vs Program Yazılımcılığı

canower63

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Şu anda 11.sınıfa hazırlanan bir gencim 12.sınıftan sonra o büyük hayellerle girdiğimiz sınava gireceğim. Yaklaşık 5. sınıfta (6 yıldan) beri Photoshop programında uzmanlaştım. Ve bu bilgilerimi hayallerimde olan bilgisayar mühendisliğinde de kullanmak istiyorum. Ama nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Web yazılımcılığı mı, oyun yazılımcılığı mıi (bence en mantıklısı buradan gitmek) program yazılımcılığı mı? Hangisinden devam etmem konusunda kafam çok karışık. İyi bir düzeyde İngilizcem ve Almancam var bu yaz ise Fransızca veya Rusça da ekleyip 3 dil bilmeye çalışacağım. Sizden önerileri bekliyorum.

İyi forumlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, grafikerlik ve yazılım mühendisliğini bir arada tutarak bir kariyer oluşturmanız mümkün ve hatta bildiğiniz dil sayısı CV'nizi de etkileyeceğinden faydalı olacaktır. Yerinizde olsam Yazılım Mühendisliği'ne yönelirdim.

Öncelikle öneriniz için teşşekür ederim.photshop programında artık uzmanlaşdım denilebilir.photoshop hariçin de corel ve illustrator gibi programlarıda 1 yıldır yakın takibimde.ama nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum hangi dilden veya hangi program dan başlasam benim için basit ve zevkli olur?

Java sade ve zevkli bir dildir, Eclipse programıyla birlikte yazılıma başlayabilirsin. Mantığını anladığında C, C++ daha basit bir hale gelecektir.

Java sade ve zevkli bir dildir, Eclipse programıyla birlikte yazılıma başlayabilirsin. Mantığını anladığında C, C++ daha basit bir hale gelecektir.
Önere bileceğiniz bir kaynak (Video-Makale vs) Varmı ?

Önere bileceğiniz bir kaynak (Video-Makale vs) Varmı ?
Ben şahsen bir programlama dilini öğrenmek için direk yapmak istediğimle başlıyorum. Örneğin "Not Defteri" gibi program yapacaksın Notebook Tutorials Java videoları ile hem yaparak öğreniyordum faydalı bir tekniktir.

Ayrıca bu site sizi yönlendirebilir bu konuda: Learn Java - In 5 Simple Steps

@Mr Meraklı 'nın da bahsettiği gibi Udemy bu konularda faydalıdır.

Yazılım Bilimi
Ben bu kanaldan yazılım çalışıyorum ayrıca sahibinin Udemy' de derslerini izliyorum gayet başarılı, göz atmalısın.
Udemy düşünüyordum ancak etkili olurmu diye çok düşündüm
Çok teşşekür ederim hocam önerileriniz için denemeye çalışıcağım
Web programlama ile normal program yazmanın mantığı aşağı yukarı aynıdır. İkisini de öğrenin.
Birini öğrenirsem diğeri her türlü gelir diye düşünüyorum ama nerden ve nasıl başlamak gerekir onun hakında bilgi almaya çalışıyorum

Başlangıç için ilk önce temel algoritma, ondan sonra akış diyagramları ve en sonunda visual studio'ya geçmeniz gerek.
Algoritmayı kavramaz iseniz ya çok zorlanırsınız ya da beceremezsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Bu setleri hem izleyip hem uygulamak hem öğrenmenizi hem de kavramanızı kolaylaştıracaktır.
Hadi diyelim bunları öğrendiniz. Fakat daha bitmedi. C++, Java, Phyton gibi birçok dil mevcut. Bana göre en iyisi C++'dır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…