Web yazılımına nereden başlanır?

Selam dostlar, yeni başladım bu işlere. Normalde ilk başta Python serisine başlayacaktım. Udemy'den video serisi satın almıştım. O zamanlar web üzerinden yürüyeceğimi düşünmemiştim. Şimdi kararımı verdim. Burada ilk başta hangi dilden başlamam gerekiyor? Her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler.

C, C#, C++ veya Python'dan başlayabilirsiniz. Daha sonrasında JavaScript, PHP vb. diller öğrenerek kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. (PHP'ye dil demeyen olabilir ancak hala yaygın olarak kullanılır). Web üzerinden ise dediğim gibi PHP JavaScript öğrenip HTML ve CSS gibi tasarım odaklı "dilleri" öğrenebilirsiniz. Ve daha sonra WordPress öğrenip web sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz. Öğrenmek biraz zaman alabilir ancak bırakmadıktan sonra yapabilirsiniz.

RN yanına bir backend ile başlamanı tavsiye ederim. Programlamaya çok yabancıysan HTML CSS ile de başlayabilirsin. Bunların yanı sıra tasarım trendleri neler, arayüz geliştirme neye göre yapılıyor, API - GIT - GitHub kullanımı için ayrıca araştırmalar yapabilirsin.

Teşekkür ederim hocam. Eğer zahmet olmayacaksa hangi sırayla gitmem gerektiğini söyler misiniz ? Dediğim gibi pek bilmiyorum da bu işleri, yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Her şeyin en doğru şekilde olmasını istiyorum. "ilk önce şunu yap, sonra bu şunu" şeklinde söyleyebilir misiniz ? Teşekkür yeniden yorumunuz için.

Hocam web işi için hiç bilmiyorsanız HTML CSS öğrenin tasarımları halledersiniz daha sonrasında PHP ve JavaScript öğrenerek web sitesinin temellerini oluşturursunuz daha sonrası ise size kalmış blog mu yazarsınız yoksa forum mu yaparsınız sizin bileceğiniz iş. Ayrıca yanlış yapmaktan korkmayın hiç değilse her şeyden biraz öğrenmiş olursunuz. Dediğim şeyleri öğrendikten sonra Python ile başlayıp diğer dilleri öğrenmeye başlayın işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…