Web'den alınan ürünü teslim almadan kontrol edebildiğimiz kargo var mı ?

ZulkufBey

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar benim demek istediğim mesela sahibinden.com dan bir ürün alacağım ama PTT ödeme yapmadan incelemeye izin vermiyor. Bu incelemeye izin veren ve kabul etmediğimizde geri gönderen kargo şirketi var mı ?

Tam olarak bahsetmek istediğiniz, ürün kapıya geldiğinde kutuyu açıp bakacağım ve istediğim ürün vb. değilse geri göndermek midir? Eğer öyle ise bu birçok kargoda var diye biliyorum. Zaten kargoya imza vermeden önce kutu hasarını ve kutu içeriğini kontrol etmek gerek.

Evet demek istediğim şey tam da o. Hangi kargo şirketleri kutu içeriğini incelememize izin veriyor ?

Evet demek istediğim şey tam da o. Hangi kargo şirketleri kutu içeriğini incelememize izin veriyor ?

Bunun tüm kargolarda geçerli olması gerek diye biliyorum çünkü bu kural genel olarak geçerli olması gerek. İmza sonrası kutuyu açtığınızda farklı bir ürün çıkarsa ve ürün hasarlı ise bunu kargo şirketi kabul etmiyor çünkü. Yurtiçi kargoyu aramanızı tavsiye ederim.

MNG Kargo kutu dışındaki hasarları incelemene izin veriyor. Zaten ona da izin versinler yani kutuyu açmış olmuyorsun. Ancak ürünü hasarsız teslim aldığına dair kağıt imzalamazsan açıp bakamıyorsun maalesef. Ben bilgisayarımı teslim alacağım zaman şubedekiler beni sinirlendirdi, bir türlü getirmediler 20 kilometrelik mesafeden. Ben de sinirledim atladım gittim şubeye. Belki de bana garezleri oluştu veya nasıl olsa ordayım diye yaptılar. Kapıma getirselerdi belki de kontrol etmeme izin verebilirlerdi, bilemeyiz.

Ama burada karalama olarak değil de kullanıcı yorumu olarak söyleyeyim; ben MNG'den memnun kalmadım. Başkası memnun kalır, ne ala. Ancak Edremit Şubesi'nden Altınoluk Şubesi'ne getirmediler ürünü. Biraz uzun uzadıya yazdım ama kusuruma bakma, gördüğün gibi hala antipati besliyorum onlara. Ben de Yurtiçi Kargo iyi diyorum, daha hızlılar.

Kutu dışı hasarlıysa almama gibi durumun oluyor. Ondan sonra yenisi geliyor. Ama teslim aldın düzgün şekilde geldi ama farklı birşey çıktıysa iade ya da değişim talep edebiliyorsun.

Kutu dışı hasarlıysa almama gibi durumun oluyor. Ondan sonra yenisi geliyor. Ama teslim aldın düzgün şekilde geldi ama farklı birşey çıktıysa iade ya da değişim talep edebiliyorsun.
Benim demek istediğim kargoyu getirdiği zaman kutuyu açıp bakabiliyor muyuz ? O anlik mesela, aldıktan sonra ürün farklı değilse ama arızalı ise bunu nasıl kanıtlayabilirim ki ?

Neyse beyler ben vazgeçtim hepiniz farklı farklı konuşuyorsunuz kafam allak bullak oldu.
Konu kapanabilir.

Dostum biz sana buraya yardımcı olmaya çalışıyoruz, üslubuna dikkat et lütfen. Kimsenin kafanı allak bullak etmeye çalıştığı yok. Anlattıklarımızı anlamıyorsan bize sinirleneceğine tekrardan sorabilirsin. Biz sana "of neyini anlamıyorsun?" diye kızacak değiliz.

Bu olay kargo şirketlerine göre değişiklik gösteriyor. Çok merak ediyorsan kargo şirketlerinin sitelerinden numaralarını alıp, arayıp sorabilirsin. Sanırım numaralarını bulabilirsin kafan allak bullak olmadan.

Ayrıca burası Technopat'ın forum bölümü. Forumdaki herkes aynı şeyi yazarsa ne özelliği kalır burasının? Farklı yorumlar için vardır forum. Sanırım yaptığım atar yeterlidir, iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…