Webservice. HTTP service, request response konuları için kurs önerisi

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Stajda bana bir HTTP service verildi, map alip map veriyor. Bunu webservice(adi bu sekilde sanirim) seklinde yazacaksin dediler. Bu konilari bilmiyorum ben. Spring bunlari arkada hallediyordu herhalde ya da isim dusmedi. Bu konulari anlatan bir kaynak bulmadim. Türkçe ya da ıyi bir İngilizce alt yazılı kaynak lazim. Var mi tavsiyeniz?

Webservice dedikleri sey server-client modeliyle yazilmis uygulamalar. RESTful API, SOAP ve GraphQL buraya girer. Spring bunlari arkada hallediyor denebilir ancak halletigi sey konsepti hayata gecirmek. Spring webservice insaasi icin var zaten.

Map alip, map veriyor derken formati ne? Ne cesit bir map alip map veriyor? Yaml mi, JSON mi, XML mi?

Daha spesific olmak lazim, Map derken kasit Javadaki map mi?
Serialization nasil olacak? JSON mi XML mi?
Response stream mi edilecek buffer edilip mi gonderilecek?
HTTP request tipi ne olacak ? PUT, POST, Patch vs.
Nasil bir response tipi olacak? Restful ise 201, 202, 204 vs seklinde uygun tip secilmeli.
Nasil bir Web servis olacak? SOAP, Rest ya da HTTP2.
Authorization nasil olacak, validasyon nasil olacak; bilmen gereken spesifik hata objeleri ve kodlari var mi, istegi loglayacak misin vs seklinde bir suru detaylandirilmasi gereken sey var.

Bunlari direkt sorabilirsin ama sormadan once kodu arastirip genel request-response yapisini ve kodlama doktrinlerini ogrenip sirket standartlarini takip edebilirsin. Yani "koda baktim, X;Y yapiyormussun benim web servis de o halde A,B seklinde olacak degil mi? " seklinde validasyon alip sonra kod yazmaya baslamalisin.

Daha spesific olmak lazim, Map derken kasit Javadaki map mi?
Serialization nasil olacak? JSON mi XML mi?
Response stream mi edilecek buffer edilip mi gonderilecek?
HTTP request tipi ne olacak ? PUT, POST, Patch vs.
Nasil bir response tipi olacak? Restful ise 201, 202, 204 vs seklinde uygun tip secilmeli.
Nasil bir Web servis olacak? SOAP, Rest ya da HTTP2.
Authorization nasil olacak, validasyon nasil olacak; bilmen gereken spesifik hata objeleri ve kodlari var mi, istegi loglayacak misin vs seklinde bir suru detaylandirilmasi gereken sey var.

Bunlari direkt sorabilirsin ama sormadan once kodu arastirip genel request-response yapisini ve kodlama doktrinlerini ogrenip sirket standartlarini takip edebilirsin. Yani "koda baktim, X;Y yapiyormussun benim web servis de o halde A,B seklinde olacak degil mi? " seklinde validasyon alip sonra kod yazmaya baslamalisin.
aynı konuyu bende açmayı düşünüyorum mesala bir acc gen yapmak gibi req modülü ile nasıl yapmam gerek neler öğrenmem gerek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı