Websitelerde mobil "m." kısaltması nasıl yapılır?

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Bazı websitelerde "m." gibi kısımlar oluyor ve bunlar telefonlarda oluyor. Bunun otomatik yönlendirme olduğunu düşünüyorum.
Bunu nedir ve nasıl yapabilirim?
İki farklı site mi yapılıyor?

Örnek:
  • m.facebook.com
  • en.m.wifipedia.org

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen, iki farklı dizayn yapılıyor. Subdomain olarak geçer, hostingin ayarlarından yapabilirsiniz.
Yönlendirme olayını da kullanılan cihazın mobil mi yoksa bilgisayar mı olup olmadığının kontrolünü sağlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Mantık bu şekilde. Ancak ben responsive tasarım kullanmanızı öneririm, boşu boşuna iki tasarım ile uğraşmamış olursunuz.

Günümüzde websiteleri artık responsive. "m." yönlendirmesine gerek kalmadı. Eskiden sadece mobil uyumlu sayfalar göstermek için subdomain kullanılırdı.
Evet, responsive tasarım yapmak çok kolay. Onlarca CSS framework'ü var. Çok güzel detaylı dökümanları var.

Mobilde uyumlu çalışması için yapılan eski bir taktik. Şu anda CSS3 ile çok basit bir şekilde responsive yazılabiliyor zaten.

Evet, responsive tasarım yapmak çok kolay. Onlarca CSS framework'ü var. Çok güzel detaylı dökümanları var.
Site sadece responsive olsun diye framework kurmanın bir anlamı yok, boştan yere sunucuya dosya yükü bindirirsiniz. CSS3 ile responsive yapmak iki satır koda bakıyor.

Frameworksüz CSS etsiz lavaşa benzer.

@LazJedi sırf responsive olsun diye framework kurulmaz. Başka işlevler için kullanabilirsin ama responsive yapmak iki satır koddan ibaret. display:flex yapısı ile her türlü responsive işlemi yapabiliyorsun neredeyse.

@LazJedi sırf responsive olsun diye framework kurulmaz. Başka işlevler için kullanabilirsin ama responsive yapmak iki satır koddan ibaret. display:flex yapısı ile her türlü responsive işlemi yapabiliyorsun neredeyse.
Display flex ile çözülse güzel. Yazdığın çoğu css kodunu mobilde test edip tekrar mobile göre düzenlemen gerekiyor.
Bunun en çok örnekleri; padding, margin, width, display, height, fontsize gibi özellikler. Bunları kesinlikle mobil ortamda tekrar test etmek lazım.
Ben her projede bootstrap kullanıyorum. Çoğu css kodunu yazmaktan kurtarıyor. En sevdiğim özelliği, md sm lg gibi kavramlar ile responsive özellikler kolayca verilebiliyor.

Sırf responsive için söylemedim ki. Frameworkler işleri kolaylaştırır, güzel özellikleri vardır. Öyle sandığınız kadar performansı düşürmüyor. Şayet düşürseydi herkes vanilla CSS kullanırdı. Vanilla CSS ile uğraşılmaz, amelelik resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…