Çözüldü Welcome yazısından sonra mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Onur Erkal

Hectopat
Bilgisayar güvenli modda açılıyor fakat normal başlattığım zaman mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayar yeniden başlatıyor.
Güvenli modda rami görmesine rağmen anakartla uyumsuz çalıştığını düşünüyorum.
Rami çıkarıp taktığımda ise açılırken donma sıkıntısı çekiyorum.(Bios menüsündeyken, windows açılıyor yazısı geldiğinde)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekranların çok sebepli.

Öncelikle BIOS güncellemesi varsa BIOS'u güncelleyin. Pek bilginiz yoksa anakart modelinizi belirtebilirsiniz.

İkinci öncül temiz bir Win 8.1 kurulumu yapmanız. https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html

Şayet ben 8.1 a geçmek istemiyorum derseniz.

1) TDSSKiller - Kaspersky'den Rootkit tespit aracı bu araçla rootkit taraması yapın. Bulunan olursa silin. Ardından C: dizininde Tdsskiller ile başlayan bir log olacak onu buraya ekleyin.

2) www.malwarebytes.org dan AntiMalware yazılımını indirip, dikkatli bir şekilde kuralım kurulum sonuna doğru deneme sürümünü aktif et seçeneğinde tik işareti bulunur. O tiki kaldırın , deneme sürümü aktif olmasın. Yazılımı güncelleyin. Derin Tarama yapın C: D: ne varsa seçin. Tarama sonrasında bulunan zararlıları seçimi kaldırını seçerek silin. Tarama sonrası oluşan logu buraya ekleyin.

3) Windows Repair (All In One) Windows Repair (All In One) aracını indirin. Using Tweaking.com - Windows Repair by Majorgeeks.com - YouTube burada tanıtımı yapılan, bu küçük ama etkili aracı kullanarak sistem ayarlarını düzeltin.

Ardından son durumu belirtin. Yazılımsal sorunu geçtikten sonra donanımsal kısma geçebiliriz.

8.1 e geçebilirim fakat bilgisayarın sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum. Hem yazılımsal hem donanımsal.

Dediğiniz programları kulladım, tehtitleri sildim ve en son attığınız programla da bilgisayarı onardım. Malesef 5-6 kez başlatmadan sonra hatayı tekrarladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…