Western Digital 1 TB 7200RPM 3.5" HDD alınır mı?

Karşıt Madde

Centipat
Makaleler
3
Arkadaşlar elimde 1 TB 5400 RPM Seagate SSHD var. Bir sorunu yoktur şimdilik. Yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum. Bir sürü format attım, oyun kurdum falan.

Şu aşağıda ki HDD'yi almayı planlıyorum oyunları bu diske atıp oynamak için;

Alınır mı ve Seagate kadar uzun yıllar kullanılır mı?

Elimdeki Seagate'i ise video, müzik, belge ve oyun yedeklerini tutmak için kullanacağım.

Alınabilir, gayet uzun ömürlü. 999 liraya 2 TB versiyonu satılıyor. Onu alma şansınız var ise daha iyi olur.
Seagete markasının ki alınır mı peki;

Alınabilir, genel karşılaştırınca çoğu kişi WD Blue taraftarı oluyor.

Alınabilir, genel karşılaştırınca çoğu kişi WD Blue taraftarı oluyor.

Tamamdır o zaman. Bir de James Donkey kalitesinde 120 GB M.2 SSD alayım, tamamdır. Elimdeki SSD'yi 3 yıldır çok yorarak kullandım o yüzden yenisini alayım.

@599108 sağ ol üstat. Teşekkür ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1TB + 120GB SSD yerine direk 1TB SSD alsanız daha iyi olmaz mı? Oyun yükleme ekranları açısından daha iy sizin için.
Olmaz. SSD uzun yıllar dayanmıyor ve ben sadece Windows, Unity3D, Video edit, kodlama, office gibi işler için kullanıyorum ve yetiyor 120 GB SSD. Oyun için sadece LoL'de önemli. FPS drobunu önlüyor. Hikayeli oyunlar için bir kullanım gereği görmüyorum. Bekleme süresini kısaltıyor ama benim deneyimlerime göre çok uçuk farklar yok.

HDD çok daha ucuz ve hikaye tabanlı oyunlarda sorun hiç çıkartmıyor ve çok daha güzel. 2 TB 7200 RPM alacağım + 120 GB'de M2 SSD alacağım.

Son düzenleme:
3 marka var zaten adam akıllı. WD, Seagate ve Toshiba.

Marka model olarak soruyorsan alınır, alınmalı mı diye sorarsan eğer alan ihtiyacı gerçekten de o kadar yoksa 512GB SSD almanızı öneririm. HDD alınmaz. Sistemi oraya kuracam falan demişsiniz.

SSD dediğin işletim sistemi, Unity3D, LoL, kodlama, Blender3D ve video edit için önemli benim için. 120 GB yetiyor ve bir sürü alan da kalıyor.

Sistemi HDD'ye kuracağım demedim.

120 GB M2 SSD alacağım. Elimdeki 120 GB SATA3 SSD'yi 3 yıldır kullanıyorum. Okuması hızlı ama yazması 10 kat düştü.

WD Blue al alacaksan, Seagate Barracuda sorunlu kronik, devamlı bad sector oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…