Whatsapp bildirim sorunu?

Lucador

Hectopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz gün telefonum güncelleme yaparak sanırım 7.0'a yükseldi. Onunla beraber son derece sinir bozucu bir sorun ortaya çıktı.

Şöyle ki whatsapp'tan mesaj geldiğinde üstten bildirim gelmemesini engellemenin bir yolunu bulamadım. Whatsappı ayarlardan sessizce göster dediğim zaman istediğim gibi üstten bildirim gelmiyor ama bu sefer de mesaj geldiğine dair ne ses geliyor ne titreşim.

Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sessize al dediğiniz zaman bildirim gelmiyor. Fakat bu kez de mesajın geldiğine dair bir ses işitemiyorsunuz.

Sanırım sorununuz bu.

Şu an söyleyeceklerim tamamen Whatsapp İçi Ayarlar ile alakalıdır:

Bildirimi gizlemenin tek yolu Mute fonksiyonudur.

Fakat siz şöyle yapmayı deneyebilirsiniz, olur mu bilemem.

Rehberinizdeki tüm şahıslara bireysel bildirim sesi özelliği açarsınız.

Fakat Mute ayarı aktif olacağı için ses çalışmayacağından siz o özelliğin titreşim
komutunu aktif hale getireceksiniz.

Tabii bunu rehberdeki herkes için ayrı ayrı yapmanız gerek.

Bu sayede yine bildirimleri görmeyeceksiniz, istediğiniz sesi de duyamayacaksınız ama belki de titreşimin sesi arzu ettiğinizi size sağlayacaktır.

Ama emin değilim, belki de Mute özelliği titreşim fonksiyonunun kapalı olmasını da kapsıyordur.

Bir denemelisiniz.

Zahmet verici bir yol bu, biliyorum.

Fakat bunun dışında, bildirimi görmeyip, mesaj ile ilgili bir ses almanızın başka bir olanağı yok gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani yapmak istediğim aslinda sadece ustten gelen mesajı engellemek yani mesaj okunmasin ama mesaj geldiğinde de duymak. Telefonum güncellenmeden önce ayarlarım bu şekildeydi işliyordu da ama güncellemeyle ayarı bozuldu. Çok kurcalamama rağmen çözümü bulamadım.

Kişiyi sessize al özelliğini ben de çok kullanıyorum Whatsapp'ta.

Siz sanırım şunu diyorsunuz. Sessize aldığım kişiden aldığım mesajın bildirimi tepede gözükmesin.

Bende hiç gözükmüyor.

Ama ben bildirim gözükmemesini sağladığım fonksiyonun (Whatsapp Mute) sesi de engellediğini biliyorum.

Yani sizin düzen nasıl önceden böyleydi merak ettim doğrusu.

Hayır hayır istediğim şey şu herhangi bir kişi mesaj attığı zaman üsteki gibi mesaj ben aşağı çekmeden gözükmesin. Onceki sürümde tam istediğim gibiydi. Mesaj sesi geliyordu ama üstte mesaj da okunmuyordu.

Bu arada yardımlarımız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20170521-123255.png
    Screenshot_20170521-123255.png
    163,7 KB · Görüntüleme: 123
Hah şimdi anladım. Ben sizin çok daha zor bir şey istediğinizi sanmıştım. Biraz da tedirgin olmuştum sizden bu sebepten. :D

O bence kapatılabilir.

Şimdi bende böyle bir durum olmadığı için nasıl yönlendireceğimi bilmiyorum.

Telefonunuz Root'lu olsaydı ekran videosu çekerek Whatsapp'ın veya telefonunuzun genel ayarlarını bir gezip video'yu drive'ınıza atıp buraya linki koyardınız.

Nitekim Screen recording programları root olmadan çalışmıyor akıllı telefonlarda.

Ben ona göre bir tavsiyede bulunurdum.

Olmadı birkaç screenshot atın.

:) haha ben de şimdi pek anlatamadığımı farkettim :D

Örnegin bildirim ayarlarina girdiğim zaman çok kısıtlı seçenekler görüyorum. Misal bakın burada anlatılmış çözümü ama ben de o kadar ayar yok ki.

android bildirim gizleme | akillitelefonlar.com

Dosya Ekleri

• Screenshot_20170521-162903.png
    Screenshot_20170521-162903.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 276
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı