WhatsApp sesli mesajdan virüs girer mi?

Güvenmediğim bir arkadaşım sesli mesaj yollamış dinledin mi gibi sorular soruyordu ben de şüphelendim Kaspersky ile taradım bir şey bulamadı birazdan cihazı formatlayacağım görselleri WhatsApp'ı yedekleyeceğim 2FA ekleyeceğim. Formatladıktan sonra arkadan kot yürütebilir mi format ile kurtulur muyum?

Hocam peki ne demiş, yani bir sesli mesajdan virüs bulaşma olasılığı düşük ses dosyasını VirusTotal'da taratın virüs varsa muhtemelen çıkacaktır.

Hocam peki ne demiş, yani bir sesli mesajdan virüs bulaşma olasılığı düşük ses dosyasını VirusTotal'da taratın virüs varsa muhtemelen çıkacaktır.

Hocam önemli bir şey değil bir konuda fikir danışacaktı o ancak sanal olduğu için insan güvenemiyor ses dosyası derken normal sesini kaydedip atmış bu dosyayı nasıl taratayim şimdi ben.

WhatsApp üzerinde ciddi bir açık, exploit olmadığı sürece böyle bir şey çok düşük ihtimal.
Direk kod yürütülmesi lazım sesli mesaj ile de bu pratikte pek mümkün değil.
Eski bir haber fakat gerçekleşmiş;
Fakat burada dediğim şeyden farklı sahte bir siteye yönlendirilme yapılmış.

Hocam dediğiniz şeyden farklıysa neden bana haberi atıyorsunuz adam sadece sesini kaydedip atmış yani siz de sesinizi kaydedip atsanız ayrı soruyu soracaktım link yönlendirmesi falan yoktu tabii ki konudan bağımsız. Yani düşük bir ihtimal diyorsunuz bir de konuştuğum kişi bu kadar profesyonel olamaz.

Girmez, herhangi bir linke tıklamıyorsunuz veya indirmiyorsunuz. Bu nedenle girmiş olmaz.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı