WhatsApp üzerindeki JPEG dosyalarına gizlenmiş virüs olabilir mi?

omersirtmac

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 3750H with Radeon Vega Mobile Gfx 2.30 GHz
20,0 GB RAM
Beşiktaş'ta yürürken adamın biri elinde fotoğraf makinesiyle çekimlerimi yaptı. Ben de daha önce yaptırmamıştım böyle bir şey. Dedim hadi olsun birkaç fotom numaramı verdim. Birkaç gün sonra bana WhatsApp üzerinden ulaştı.

Ücret karşılığı fotoğraflarımı yolladı JPEG olarak. Ancak şimdi de virüs olup olamayacağı hakkında düşünüp duruyorum, indirmedim hala fotoları. WhatsApp üzerinden JPEG dosyalara gizlenmiş virüs/casus olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_3540.jpeg
    89,8 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum, kalitesi bozulmasın diye dosya olarak atmıştır.

Virüs olmaz wpden gelen dosyalarda virüs taraması yapılır.

Doğru böyle bir olay vardı ve resim ile virüs atılabiliceğini hiç düşünmüyorum ek olarak iPhone kullanıyorsunuz güvenliği sağlam bir işletim sistemine sahip.

Geçen izlediğim YouTube videosunda bir adam virüs yapıp resim dosyasına yerleştirmişti. Güvenmiyorsanız virüs programı ile taratın bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim de aklıma ilk o geldi aslında ama ne bileyim sonradan dedim acaba başka bir şey olabilir mi altında? Bir de herif yabancıydı Arap veya İran'lı.

Bir internet kafeye gitsem fotoları indirsem screnshotını alsam kendime temiz şekilde yollasam olur mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…