WhatsApp Web üzerinden virüs bulaşabilir mi?

Makaleler
1
Discord yasaklandığı için bilgisayar üzerinden aldığım video, fotoğrafları telefona göndermek için WhatsApp Web'i kullanıyorum.
Daha önce telefona gelmiş olan belgeleri veya uygulamaları indirmeden sadece WhatsApp Web'e giriş yapmak, girdiğimiz hesapta sorun, zararlı olsa dahi bulaşma şansı var mı?
Bu eski mesajları yükleme vs olayı olduğundan soruyorum, böyle bir şey olabilir mi? Başka bir platform bilmediğim için en kısa şekilde buradan gönderiyorum.

Eğer önüne geleni indirir, çalıştırırsan bulaşır tabi. En bilgili insanı getir ona bile bulaşır. Tanıdığın kişilerden dosya al sadece. Sana, sana yabancı olan kişilerden gönderilen her link'e tıklama yeter.

Bu biraz da senin nasıl kullandığına bağlı. Mesela dolandırıcı içerikli numaraları hiç kaale bile alma. Çünkü o numaralar seni sadece dolandırmakla kalmıyor, bazen sana bir link atıp, banka ya da e-Devlet gibi özel bilgilerini de isteyebiliyor. Özellikle bu ve bunun gibi şeylere dikkat etmelisin.

Hocam dediğimi anlamadınız.
WhatsApp Web'e bağlandığımızda virüs bulaşır mı anlamında sordum.
Yani karekodla bağlandık, bağlandığımız cihazda diyelim zararlı var. Biz de bu telefonun WhatsApp'ına web üzerinden bağlandık. Bağlanınca da bu sohbet vs. yüklüyor. Bunun üzerinden virüs bulaşır mı diye sordum.

Hocam tam kastettiğimi daha düz bir şekilde yazdım, ona cevap verebilir misiniz?

Güncel bir işletim sistemi ve tarayıcı kullanıyorsanız pek mümkün değil.

Eğer evde kullandığın cihazlardan giriş yapıyorsan hiçbir şey olmaz. Hatta mümkünse WhatsApp'in PC uygulamasını kullanmanı tavsiye ederim. (Microsoft Store'da mevcut.) Özellikleri Web sürümüyle hemen hemen aynı. Tek farkı, tek tıkla giriş yapabiliyorsun.

Güncel bir işletim sistemi ve tarayıcı kullanıyorsanız pek mümkün değil.

Tarayıcı olarak uBlock Origin Lite eklentili + ayarlarını güvenlik ağırlıklı olarak ayarladığım Chrome kullanıyorum.
İşletim sistemim ise evet güncel.

Yok sadece kendi telefonumu bağlıyorum. Dediğim gibi bilgisayarda olan fotoğrafı telefona atmak istediğimde bu yolu kullanıyorum.

Yok sadece kendi telefonumu bağlıyorum. Dediğim gibi bilgisayarda olan fotoğrafı telefona atmak istediğimde bu yolu kullanıyorum.

O halde korkmana gerek yok, hiçbir şey olmaz. Ben de çoğu zaman bilgisayarımdan giriş yapıyorum, şu ana kadar hiçbir sorun da yaşamadım.

Normalde web tarayıcılar düşündüğün şekilde çalışmaz. Bir kullanıcı etkileşimi gerekli. Eğer dediğin gibi olsaydı web tarayıcılar hiç güvenilir olmazdı. Mesela güvenlik tehlikesinden ötürü Flash player kaldırıldı, güvenlik tehlikesini arttırdıkları için. Olmaz diye birşey mi var? Hayır mümkün ama basit değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…