WhatsApp yedekleme sistemi işleyişi

Makaleler
1
Yer
Boşluk
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• Gainward GeForce RTX 4070 Ti 12GB Ekran Kartı
• Intel Core i7 13700K İşlemci
• GSKILL 64GB(2x32) TRIDENT Z5 RGB SİYAH DDR5 5600MHz CL28 Çift Kanal Bellek
• Asus Prime Z790-A Anakart
• Samsung 990 Pro Soğutuculu 2 TB SSD x2
• Samsung HD103SI HDD
• Asus ROG Strix Helios GX601 Kasa
• MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ Gold Güç Kaynağı
• Asus ROG Ryuo III 360 ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
• Asus VP249QGR
• SS Apex 7
• SS Rival 600
• Logitech Z200
Profil Kapağı
1522506711
Benim WhatsApp sohbet arşivim WhatsApp uygulamasının ayarlarından baktığımda 1, 22 GB olarak gözüküyor (resim 1). Telefonun ayarlarından iCloud saklama alanına girip baktığımda iki tane WhatsApp yedeği görüyorum. Yedeklerden bir tanesi ICloud'a yedeklenen her uygulama gibi başlı başına bir uygulama olarak görünüyor ve 1, 1 GB yer kapladığı gözüküyor (resim 2). Diğer yedek ise yine iCloud saklama alanının içinde bulunan telefon yedeği içerisinde bulunuyor ve 1, 5 GB yer kapladığı gözüküyor (resim 3). Benim anladığım WhatsApp arşivim hem ICloud'a hem de yine ICloud'a yüklenecek olan telefon yedeğinin içine olmak üzere iki kez yedekleniyor. Bu çok gerekli mi? Telefon yedeğindeki 1, 5 GB'lık yedeği silsem sorun yaşar mıyım? Çünkü iCloud saklama alanımın yarısı (2,6/5 GB) buna gidiyor. Aşırı yer kaplıyor. Bu sorunu çözmem lazım. Ne yapmalıyım? Bir de WhatsApp'da yedek boyutu 1, 22 gözükürken diğer yerlerde neden 1, 1 ve 1, 5 olarak gözüküyor?
Resim 1:

Adsız.PNG

Resim 2:

Adsız2.PNG

Resim 3:

Adsız3.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim WhatsApp sohbet arşivim WhatsApp uygulamasının ayarlarından baktığımda 1, 22 GB olarak gözüküyor (resim 1). Telefonun ayarlarından iCloud saklama alanına girip baktığımda iki tane WhatsApp yedeği görüyorum. Yedeklerden bir tanesi ICloud'a yedeklenen her uygulama gibi başlı başına bir uygulama olarak görünüyor ve 1, 1 GB yer kapladığı gözüküyor (resim 2). Diğer yedek ise yine iCloud saklama alanının içinde bulunan telefon yedeği içerisinde bulunuyor ve 1, 5 GB yer kapladığı gözüküyor (resim 3). Benim anladığım WhatsApp arşivim hem ICloud'a hem de yine ICloud'a yüklenecek olan telefon yedeğinin içine olmak üzere iki kez yedekleniyor. Bu çok gerekli mi? Telefon yedeğindeki 1, 5 GB'lık yedeği silsem sorun yaşar mıyım? Çünkü iCloud saklama alanımın yarısı (2,6/5 GB) buna gidiyor. Aşırı yer kaplıyor. Bu sorunu çözmem lazım. Ne yapmalıyım? Bir de WhatsApp'da yedek boyutu 1, 22 gözükürken diğer yerlerde neden 1, 1 ve 1, 5 olarak gözüküyor?
Resim 1:

Eki Görüntüle 605934

Resim 2:

Eki Görüntüle 605935

Resim 3:

Eki Görüntüle 605936
Arkadaşın da dediği gibi İcloud saklama alanı satın almışsınız fakat soruyu sorarken 5gb demişsiniz. Whatsapp yedeğinin bir dosyası yok, yani içini açıp arşive bakamıyorsun. Bende aynı konudan sıkıntılıyım. Whatsapp desteğe yazdım 2 haftadır cevap yok

Diğer konuya yazmıştım da buraya yazmayı unutmuşum. iCloud saklama alanınız yetersiz uyarılarından bıktım. 50 GB satın alıp her ay 6,49 lira para vermek de istemiyorum. O yüzden 5 GB'ın yeterli gelmesini sağlamaya çalışıyorum. WhatsApp'a ben de yazmıştım cevap gelmedi. Çok gıcıklar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı