WhatsApp'ın Windows arayüzü değişmiş

uygsrt

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G770 - RTX 3050 - 16 GB Ram - Intel i5 12450H - Windows 11 Pro
Geçen günlerde WhatsApp’ı açtım. Normalde tamamen bir uygulama gibi çalışıyordu. Web arayüzlü bir programa geçiş yapmışlar. RAM tüketimi artmış. Ben açıkçası beğenmedim. İnternette ufak göz attım ve eski hâline döndürmenin yolunu göremedim. Siz ne düşünüyorsunuz Meta’nın bu hamlesinden ötürü? Neden böyle bir değişikliğe gidilmiş olabilir?

Evet evet, tasarım daha modern ve kullanışlı. Ben de sevdim. Ancak bana biraz optimizasyonu sorunlu gibi geldi. Optimizasyon düzeltilirse mükemmel olur.

WinUI 3'de benim bile çözebildiğim/çözebileceğim hataları çözemediler ve uğraşmak yerine Web Browser eklemişler işte başka açıklaması yok. Arama çubuğu çöküyordu, medyalar kısmı çöküyordu, aramaya copy paste yapmak çökmeye neden oluyordu. Silinen şeyler geri geliyordu. Sync sorunu vardı. Yâni açıkcası beceremediler. Keşke düzgün kullanabilselerdi, web'den bile iyiydi aslında.

Düzenleme: WebView2 (Sanırım yine WinUI 3) teknolojisi kullanıyorlar. Bu oluşturma maaliyeti yüksek olduğundan dolayısıyla RAM tüketimi artmış. Ayrıca, daha da kötü yapmışlar. Yine çok eski silinen şeyler geliyor ve kasıyor.

Son düzenleme:
Ben şahsen beğenmedim. Eski sadeliği gitmiş. Çoğu özellik eklenmiş ama komple değişmesini kendimce uygun görmüyorum. Bir de başlangıçta başladığında(ki bildirimleri almak için şart) hayvan gibi RAM tüketiyor.

Ben beğenmedim berbat olmuş çok fazla hata aldım yeni arayüzde sesli mesajlar dönüp duruyor uygulama kapanıp duruyor vs.

Biraz daha küçültülmüş ikonlar. Benim çok hoşuma gitti. İlk başta biraz yabancılık çektim yeni Linux distrosu dener gibi ama sonradan hemen alıştım.

Bayağı hoşuma gitti. Güzel güncelleme olmuş. Eskisinden daha modern ve kullanışlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…