WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR - clock watchdog mavi ekran hatası

ametcorn

Hectopat
Daha fazla  
Elimde Lenovo'nun birkaç yıllık kullandığım dizüstü bilgisayarı var son aylarda fazlasıyla garip davranmaya başladı.
Mavi ekran alıyorum fakat yaklaşık 15 dakika beklememe rağmen %1 bile olmuyor, yani hem mavi ekran alıyorum hem de mavi ekran esnasında bilgisayar donuyor.
FurMark, HD tune gibi test edebileceğim donanımsal yazılımları denedim fakat GPU da aşırıya kaçacak bir ısı miktarı veya SSD'de herhangi bir hasar mevcut değil.
Windows'un sunduğu bellek tarama özelliğiyle ile RAM'i de test ettim fakat sistem herhangi bir sorun olmadığını belirtti.
Bütün bunların yanı sıra Windows yazılımında problem olabileceğini düşünerek defalarca farklı şekillerde ve hatta sürümlerde temiz kurulum yapmama rağmen saatler sonra tekrar aynı hataları almaya başladım.
İşlemci AMD Ryzen 3 3250U 4C 2.6GHz
Ekran kartı AMD Radeon Vega 3
8 GB RAM.

Sistem açılıyorsa Minidump dosyalarını paylaşın.

Maalesef belirtilen yerde minidump klasörü mevcut değil.
Konuda belirttiğim gibi mavi ekran geliyor fakat yükleme tamamlanmadığı için kayıt almıyor muhtemelen.

cihaz bu fakat güncellemeleri mevcut fakat BIOS güncellemesinden emin değilim çünkü bildiğim kadarıyla BIOS güncellemesi flash bellek gerektiriyor fakat bende flash bellek olmadığı için yapamadım.​

V15-ADA laptop (Lenovo) - type 82C7​

Şubat ayında güncelleme yayınlanmış.

2024-10-14_00-04-02.png

Overclock yaptınız mı hocam

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR​

Hatası genellikle OC'da veya RAM'de bir problem olursa gelir.

Overclock yaptınız mı hocam

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR​

Hatası genellikle OC'da veya RAM'de bir problem olursa gelir.

Overclock nedir tam olarak

Lenovo yazılımını yükledim ve güncelleştirmeleri denetledim fakat herhangi bir güncelleme mevcut değil. Yani anlaşıldığı üzere BIOSta son sürümde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı