WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

hedrax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Antrenör

Merhaba öncelikle. Ben de RDR2 oynarken hata alıyorum 2 gündür. Sistem özelliklerim:

• Ryzen 7 3800X
  • ASUS X570 F GAMING
  • ASUS ROG Gaming OC RTX 2080
  • G.Skill 3000MHz CL 16 4x8GB
  • M.2 240GB Windows 10 kurulu olan
  • M.2 500GB
  • 500GB Toshiba SSD 2,5 inch
  • 240GB Toshiba SSD 2,5 inch
  • 1TB HDD
  • 500GB HDD
  • Cooler Master H500M
  • Cooler Master ML 360 RGB soğutucu pull push
  • Cooler Master 750W 80+
Yardımcı olacak birileri yok mu? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Aura Sync yazılımı nedeniyle oluşmuş gözüküyor. Kaldırabilir veya güncelleyip deneyebilirsiniz. Işık kontrol yazlımı olan LightingService.exe yazlımı Kernel hatasına sebep olmuş.

Hata adı ile dosyadaki hata adı farklı.
Ama @yener999 hocamın dediği doğru. Hata bundan kaynaklı görünüyor.
Dosyadaki hata SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
Eğer başlıktaki hatayı aldıysanız ek olarak Chipset sürücüsü güncelleyin.

Hata adı ile dosyadaki hata adı farklı.
Ama @yener999 hocamın dediği doğru. Hata bundan kaynaklı görünüyor.
Dosyadaki hata SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
Eğer başlıktaki hatayı aldıysanız ek olarak chipset sürücüsü güncelleyin.

Aslında takılma problemi ilk olduğunda hata kodu ekranında kaldı ve ses bile takılmalı geliyordu. Daha sonra açtığımda ise Windows'u görmedi. BIOS pilini çıkarıp taktım sonrasında geri geldi. Açtığımda ise sistem özelliklerine bakarsanız çok fazla disk sürücüm var ve oyunun yüklü olduğu değil de alakasız M.2 500GB SSD'ye erişemedim. Aynı hatayı bugün tekrar yapınca Recep Bey'in postlarından birinde genellikle o kodlu hata yanlış O.C. Den kaynaklandığını belirtmiş. Onu da yaptıktan sonra deneme fırsatım olmadı ama benim ilk aklıma gelen oyundayken ekran kartım fazla ısınıyor 70-75 derecelere kadar Windows 10 kurulu olduğu SSD'yi etkilediğini düşündüm. Bir de ASUS'un AI Suite +3.3v yazan kısım sürekli daha düşük voltage da gözükmesi ve kırmızı yanması(görseldeki). Açıkcası sadece LightingService.exe hiç aklıma gelmedi.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 35
Tamamdır. İlk olarak kaldırıp deneyin.

Tamamdır. İlk olarak kaldırıp deneyin.

Peki hocam bu yazdığım voltaj düşüklüğü herhangi bir soruna sebep olabilir mi? Sistemin BIOS'undan OC İle ilgili her şeyi geri çekmeme rağmen stabil ayarlara kavuşturamadım sadece XMP yapıyorum ama anlam veremediğim Core voltage yüksek veriyor.

AMD sistemlerde CPB açıksa olabilir. Sıkıntı olmaz.

Sistemde artık Windows 10 hatası bile almıyorum. Herhangi bir program test etmek için çalıştırdığım programda bile donmalar yaşıyorum ve BIOS'a girme ekranında beklemede kalıyor. Kapatıp biraz bekledikten sonra giriş yapabiliyorum sadece.

DISM aracını kullanarak hataları onarmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı