Merhaba, daha önce yaklaşık 1,5 sene oldu bu hata ve başka mavi ekran hatalarını sık sık alıp bu hatalarla ilişkili arızalar yüzünden anakart ve güç kaynağı değişimi yapmıştım. Bu sıralar yeniden ve çok sık bu gece 1 saat içinde 2 kez aynı hatayı alınca yazmak istedim. Hatta o zamanlar @MayCrasH isimli arkadaşımız çokça yardımcı olmuştu. Minidump dosyalarımı paylaşıyorum. Umarım donanımsal bir sorun değildir.
Bu gece 1 saat içinde iki kez hata verirken ETS 2 oyununu single olarak oynuyordum.
V1.13 olarak BIOS güncellemesini yaptım. XMP'yi de kapattım. Ben aslında BIOS güncellemesini (sanırım en son 2016'da çıkmış zaten anladığım kadarıyla) yaptım sanıyordum fakat 1D versiyonunda kalmış az önce fark ettim. İncelemelerinizde şu anlık başka bir sorun gözükmüyorsa tekrar hata almam durumunda sizi yeniden rahatsız edebilirim..
İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim. @296822 Hocam tekrar rahatsız edeceğim, az önce aynı hatayı yeniden aldım. ) BIOS sürümünü tekrar kontrol ettim doğru sürümdeyim.
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error condition. Try !errrec Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure to get more details.
Arguments:
Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
Arg2: ffff820126da9028, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
Arg3: 00000000be000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
Arg4: 0000000000800400, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.