WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

Porsuk

Megapat
Yer
İstanbul
Merhaba, daha önce yaklaşık 1,5 sene oldu bu hata ve başka mavi ekran hatalarını sık sık alıp bu hatalarla ilişkili arızalar yüzünden anakart ve güç kaynağı değişimi yapmıştım. Bu sıralar yeniden ve çok sık bu gece 1 saat içinde 2 kez aynı hatayı alınca yazmak istedim. Hatta o zamanlar @MayCrasH isimli arkadaşımız çokça yardımcı olmuştu. Minidump dosyalarımı paylaşıyorum. Umarım donanımsal bir sorun değildir.

Bu gece 1 saat içinde iki kez hata verirken ETS 2 oyununu single olarak oynuyordum.

Dosya bağlantısında ya da dosyalarda sorun varsa yeniden iletebilirim.

PC özellikleri.

• Intel i7 4790K.
  • GTX 970 4 GB ekran kartı.
  • 8x2 Corsair 1600MHz RAM.
  • MSI Z97 Gaming 5 anakart.

COOLER MASTER MWE 80PLUS 750W 2xEPS, AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

G
eçen yıl 18.04.2020 de değiştirmiştim. Güncellemeleri de hemen kontrol ediyorum.
Güncel olduğunu söylüyor ama Harici olarak mı indirip güncellemek gerek.

Özellikle kontrol etmedim fakat 80'in üstüne pek çıkmıyor çok aşırı bir yüklenme veya test yapmazsam.
Dediğiniz gibi burada da sürüm eski gözüküyor ben elle indirip yükseltmeyi yapayım o halde uygun mudur ?

Windows10 Güncelleme yardımcısı ile yapıyorum şuan güncellemeyi.
@296822 Güncellemeyi de yaptım. Yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürdü. Yaklaşık 6GB indirmeyle birlikte SSD'de 10 GB kadar bir farkla yüklemeyi tamamladı.

Son düzenleme:
Aynı hatayı ben de alıyorum. Ama mavi ekran verir vermez reset atıyor makine. Yani %100'e dolmuyor hiç mavi ekran. Minidump dosyası da oluşmuyor ama FurMark, OCCT, benchmark testleri yaptığımda hep ekran kartı testinde mavi ekran veriyordu. Garantiye yolladım hiçbir sorun bulunamadı geri gönderdiler. Çok kez format attım ama yine sorun devam ediyor. En iyi parçaları aldım, uzun zamandır da kullanıyorum ama bu hatayı ilk kez 1 ay önce aldım ve sürekli aynı hatayı alıyorum.

Ben de ara ara hala almaya devam ediyorum. Hem bu hatayı hem de başka mavi ekran hatalarını, umarım güç kaynağından kaynaklı donanımsal bir arıza çıkmaz. Güncellemeleri ve gerekli temizlikleri vs. yaptım fakat durum değişmedi. Bakalım göreceğiz zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…