WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 1.2V 2933MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 CT1000P3SSD8 1 TB 3500-3000 MB/S PCIe
Ekran kartı
RTX 2060 6GB GDDR6 Refresh 192-BIT
İşlemci
Intel i7-10750H
Herkese iyi günler. Başlıkta da bahsettiğim gibi "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatası alıyorum. Hatadan sonra BIOS'tan bir türlü kurtulamıyorum. SSD mi yeni değiştirdim. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir ve minidump dosyam ektedir.

Chipset sürücüsü güncel değilse bir güncelleyin hocam. Ayrıca SSD için herhangi bir sürücü yüklediyseniz kaldırın, BIOS'ta SATA ayarını AHCI yerine RAID yapmış olabilirsiniz eğer RAID ise AHCI moda geri almayı bir deneyin.

Teşekkür ederim @MelihTMF kontrol ettikten sonra tekrar yazacağım.

@MelihTMF BIOS'ta SATA ayarım AHCI SSD için herhangi bir sürücü yüklemedim. Chipset sürücüm güncel. OverCloak ya da ısınmayla alakalı bir problem olabilir mi?

Son düzenleme:

Aldığınız hata genel bir hata hocam kestirmek biraz zor ama internette araştırdığımda genellikle NVMe sürücüsü, SSD, Rapid Storage Technology vb. şeyler hata verdirmiş. Isı değerleriniz boşta ve yükte nedir acaba? Çok ısındığı zaman işlemci kendini korumaya alıp mavi ekranla bilgisayarı kapatıyor, bazen direk tak diye kapanıyor.

Minidump dosyasında direk olarak gözüküyor Intel kaynaklı bir hata oluyor.

Ama yanıltıcı olabilir Intel sistemlerdeki chipset vs. çok iyi bildiğim söylenemez işlemciye o.c yaptıysanız o.c yi ya azaltın ya da eski haline döndürüp bir deneyiniz düzelme ihtimali var.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Termal macunu daha dün yeniledim.
Boşta işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri 50-55 arası. Yük altında ( CoD Warzone önerilen ayalarda) ekran kartı 68 işlemci 96 derecelere çıkıyor. O.c yapmadım fakat BIOS'ta overclock enabled durumdaydı daha önce hiç değiştirmemiştim.

96 çok fazla hocam eğer soğutmanız yetersizse o.c varsa kapatın 96 derecede sistemin kendini kapatma ihtimali çok yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…