WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 10

tarikzgl

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 970 500GB
Ekran kartı
MSI 1050TI
Anakart
Gigabyte B450m S2H
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhabalar,

Bir süredir sistemimde özellikle sadece Throne&Liberty oynarken mavi ekran hatası alıyorum.

IMG_1701.jpg

Mavi ekran aldığımda minidump dosyası oluşmuyor kesinlikle, aşağıdaki ayarların tamamını deneyip crash yedirttim fakat yine de minidump dosyası alamadım.
1745267275574.png

Furmark ile ekran kartı, occt ile power supply, memtest ile ram testi yaptım fakat hiçbirisinden hata almadım. Sıcaklık yüzünden olduğunu da düşünmüyorum çünkü bazı zamanlarda oyunu 2 saat oynayabildiğim oluyor bazen ise kalabalık yerlerde login olduğumda oyun oyuncuları yükleyemeden crash alıyorum.

Desteğinize sığınmış durumdayım şimdiden teşekkürler.

Dosyalar elimize geçse sorunu daha hızlı çözebilirdik ama sanırım biraz daha uğraştıracağım sizi.

Öncelikle DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp, ardından resmi siteden en güncel sürücüyü yüklemenizi öneririm.

Oyun oynarken sıcaklıkları takip edin, aşırı ısınma varsa sorun bu olabilir.

RAM testi yaparken her modülü tek tek test etmeniz faydalı olacaktır.

Ayrıca, RAM slotlarını değiştirerek testi tekrar test edin.

Oyun oynarken ekstra yazılımları kapatmayı deneyebilirsiniz, özellikle overclock yazılımları ve güvenlik yazılımlarını (Antivirüs gibi...) kapatarak test yapabilirsiniz.

Anakart BIOS sürümünü güncelleyip, Windows güncellemelerini de kontrol edersiniz, sorun yine çözülmezse üstüne gidebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı