WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Duygusuzifade

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B550-A PRO
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D
Ekran kartı: MSI Radeon RX 7900 XT Gaming Trio
Monitör: Samsung Odyssey G7 28" 1ms 144Hz 4K IPS
Monitör II: Samsung 22" 4ms 75hz IPS
Ram: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16GB) 3600MHz CL16
M.2 SSD: Kingston KC3000 1TB 7000/6000MB/s
M.2 SSD II: Pny CS2130 1TB 3500/1800MB/s
Soğutucu: ID Cooling 207-XT Black Advanced
PSU: FSP Hydro G Pro 750W 80+ Gold
Kulaklık: Logitech G Pro X 7.1 & Razer Kaira
Merhaba,

Oyunda iken sürekli mavi ekran hatası almaya başladım.

Minidump dosyası link; 120220-8218-01.dmp

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Konu güncel

BattlEye kaynaklı yine. Sadece BattlEye kullanılan oyunları oynarken mi alıyorsunuz bu hatayı? BIOS'tan CPB'yi kapatıp deneyebilir misiniz? İşlemci sıcaklığı ne alemde?

İşlemci sıcaklığı 50 derece - sıvı soğutmalı
Ek olarak BattlEye'i hatadan sonra sildim. Dosyaları falan doğruladım Steam üzerinden. Bazen Rainbow, bazen CoD oynarken bu sorunu yaşıyorum. Bakalım tekrardan yaşanacak mı sorun.
Ekran kartının da güncel hali bugün çıktı tekrardan güncelledim, dediğiniz ayarı BIOS'tan kontrol edeceğim.

İşlemci sıcaklığı iyiymiş, CPB'yi ellemenize gerek yok.

Bu arada şimdi fark ettim. Yeni aldığınızı söylediğiniz mavi ekran hatasının durdurma kodu yine başlıktaki. Fakat attığınızın kodu yine KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE. Bir şeyi eksik yapıyorsunuz.

C - Windows - Minidump - Masaüstüne kopyalayıp paylaşıyorum drive üzerinden.

Yeni dosya oluşmuyor demek ki. Konuyu iyice inceleyin, ikinci mesajı da uygulayın. Mavi ekrandaki sayaç %100 olmadan sistemi yeniden başlatmayın. Sabah salim kafayla tekrar bakınca sadece durdurma kodlarının değil, dosyaların da aynı olduğunu gördüm.

Ne yapmamız gerek? Yeni format attım, az önce de mavi ekran yedim. Yine aynı hata.

Dosyaları paylaşmanız gerek. Henüz sadece bir tane dosyaya bakabildim o kadar mavi ekran içinden.

İkinci mesajı kontrol edin ve varsa memory dump dosyası paylaşın.

Zaten bu şekilde mevcut ve etkin ayarlar. Tekrardan hata olduğunda yazıp sizleri rahatsız ederim, ilginize teşekkürler.

Hala mavi ekran yiyorum fakat düşmüyor ekranıma minidump klasör ek olarak mavi ekran sonrasında yükleme aşaması %0 da kalıp öyle açılıyor ve biosa giriyor pc
Güncel minidump dosyası ;
@Bora Dere
memtest 64 ile ram taraması yaptım ve herhangi bir sorun görülmedi.
Ssd kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Mavi ekran hatası ve bazen de pc açılıyor ama müdahale edemiyorum mouse basınca dıt dıt dıt ses geliyor kapatıp açmam gerekiyor. .
Bilgisayardaki bütün yazılımlar güncel ve harici bir program ile driver yüklemesi yapmadım asla.

Dosya Ekleri

• 1620693364146.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 30
  • 1620693375877.png
    1.015,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Konu güncel.
Mavi ekrandan sonra %0 da kalıp otomatikten yeniden başlayıp biosa giriyor ve çıkmama rağmen tekrar biosa giriyor bu şekilde 3-4 kere devam ediyor mecburen power tuşu veya psu tuşu ile resetliyorum bilgisayarı.
Paylaşıldı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…