WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

kralkorkmaz2001

Hectopat
Daha fazla  
ntoskrnl.exe olan CarX Drift Racing Online'da oluyor.
pshed.dll olan Forza Horizon 4'te oluyor.
İkisinde de gelen mavi ekran aynı WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.
Lütfen bu konuda bilgili kişiler varsa bilmiyorsanız bile yönlendirin.
  • Ryzen 5900 X.
  • Sapphire AMD 6700 XT.
  • B450 Tomahawk Max.
  • HyperX 3200 MHz 16 GB RAM.

‎26‎.‎05‎ 1.‎2021 Tarihinde Paylaşılan Öğeler

Minidump ve Memory dosyaları.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    26,9 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    27,6 KB · Görüntüleme: 52
Miniport sürücünü güncelle.

Kamerayı sistemden çıkart.

Güç kaynağın ve Sistemin nedir?

ASUS Yazılımlarını kaldır.

Chipset sürücünü güncelle.

Logitech Gamepad'i sistemden çıkart.

Miniport sürücünü güncelle.

Kamerayı sistemden çıkart.

Güç kaynağın ve sistemin nedir?

ASUS yazılımlarını kaldır.

Chipset sürücünü güncelle.

Logitech Gamepad'i sistemden çıkart.

Miniport sürücüleri güncel
Güç kaynağım 650W Corsair
Ekran kartı Sapphire 6700XT
İşlemci Ryzen 9 5900X
ASUS yazılımları farem için var
Chipset sürücüsünü nereden güncellicem?
Kamera ile gamepadi çıkarınca da aynı şeyler oluyor .

Dediğim her şeyi yap. Güç kaynağın 12V kanalından ne kadar veriyor? Yeterli gelmiyor olabilir. Power Error hatası gördüm. İşlemcinde herhangi bir OC varsa geri çek. Anakartın B450 Tomahawk Max. İşlemci ve VRM sıcaklıkların nasıl? Kaldırmıyor olabilir.
Ek olarak CPB kapat. Güç kaynağın ve Anakartın 5900X zar zor kaldırır. MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation Chipseti buradan güncelle.

AMD sürücülerini güncelle.
NVMe sürücünü güncelle.
Logitech direksiyon veya gamepadin varsa çıkart.
BIOS'unu güncelle.
Overclock yaptıysan geri al.
Kamera ile gamepadi çıkarınca da aynı şeyler oluyor .
Çıkarınca da mavi ekran veriyorsa tekrardan minidump dosyalarını paylaş.
@Taylor Swift niye üzgün attınız? Normalde insanların tepkilerini sorgulamayı hiç sevmem fakat bu işte yeniyim ve eksiklerimi öğrenmek isterim.

AMD sürücülerini güncelle.
NVMe sürücünü güncelle.
Logitech direksiyon veya gamepadin varsa çıkart.
BIOS'unu güncelle.
Overclock yaptıysan geri al.

Çıkarınca da mavi ekran veriyorsa tekrardan minidump dosyalarını paylaş.
@Taylor Swift niye üzgün attınız? Normalde insanların tepkilerini sorgulamayı hiç sevmem fakat bu işte yeniyim ve eksiklerimi öğrenmek isterim.
AMD sürücüsü dediğin Chipset sürücüsü. BIOS güncellemesine gerek yok. OC benim de aklıma geldi ama B450 Tomahawk Max ile neyin OC si? Sorun PSU'da. Güç yeterli gelmiyor. Sistem çok dengesiz. B450 Tomahawk max 5800X zar zor besliyor. 5900X'i beslemekte çok çok zorlanıyor.

Artı -1 Eksi
AMD sürücüsü dediğin Chipset sürücüsü. BIOS güncellemesine gerek yok. OC benim de aklıma geldi ama B450 Tomahawk Max ile neyin OC'si? Sorun PSU'da. Güç yeterli gelmiyor. Sistem çok dengesiz. B450 Tomahawk Max 5800X zar zor besliyor. 5900X'i beslemekte çok çok zorlanıyor.

Biraz abartmadınız mı? B450 Tomahawk Max 5800X’i beslemek için terlemiyor bile ayrıca 5900X ile de kullanılır, WHEA hatası anakart yetmediğinden oluşmaz. Anakart yetmese whea error yerine direk frekansı kısardı daha fazla ısınmasını önlemek için.

Biraz abartmadınız mı? B450 Tomahawk Max 5800X’i beslemek için terlemiyor bile ayrıca 5900X ile de kullanılır, WHEA hatası anakart yetmediğinden oluşmaz. Anakart yetmese whea error yerine direk frekansı kısardı daha fazla ısınmasını önlemek için.
Sanırım ya anakartta ya işlemcide sorun var ekran kartı ile rami başka pcye takarakda denedim hiçbir problem yok ama işin enterasan tarafı stress testlerinde de sıkıntı yok

Sanırım ya anakartta ya işlemcide sorun var ekran kartı ile RAM'i başka PC'ye takarakda denedim hiçbir problem yok ama işin enterasan tarafı stress testlerinde de sıkıntı yok

Bende de 5900X var, overclock deneyince ve stabil olmayınca bana da sürekli bu mavi ekranı veriyor, tabii stok ayarlarda sorun yok. Muhtemelen işlemciniz bozuk.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı