WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

OlguErhan

Decapat
Farklı şeyler söyledik çünkü dediğim gibi, kullanma kılavuzunda tek RAM için bir şey demiyor. Mesela aşağıdaki görsel Z590-Plus Wi-Fi anakarttan alınma, sizde bu yok:

Eki Görüntüle 1560457
Bora bey merhaba, aylardır durduk yere makinede mavi ekranlar yiyorum. belki siz sorun nerede görebilirsiniz diye minidump klasörünü yükledim. Müsait zamanda bir göz atarsanız çok sevinirim. 🙏

Sorun çoğunlukla işlemci veya anakart üstündeki başka bileşenler (USB sürücüleri, ağ yongası) sebepli görünüyor. Epey eski bir sistem, donanımsal hata olması olası. Anakart veya işlemcide bozulma olabilir.

Çok teşekkür ederim ilginiz için, açıkçası ben de anakattan şüpheleniyordum aslında. Öncelikle işlemcim i7 ve geçen sene ikinci el almıştım. Gene temiz bir ucuz i5 işlemci alıp deneme yapayım, problem işlemci kaynaklı değilse anakart değişimi görünüyor bana.

Ekran kartım GTX 980 Ti, onda bozukluk varsa zaten kendimi öldüreyim daha iyi. Bu ekonomik şartlarda yeni ekran kartı almam imkansız :(

RAM'ler yeni alındı sayılır. Onlara Memtest vs. yaptım, hiç sorun görünmedi.

Aslında işlemci için işlemci testi programı bulup uzun uzun çalıştırmıştım, onda da sorun çıkmamıştı ama gene emin olamıyor insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartıyla ilgili hiçbir şey görünmüyordu. İşlemci dışında başka şeyler de vardı dediğim gibi fakat ekran kartı bunlardan biri değildi, ekran kartında sorun olduğunu düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim, benim için müthiş güzel bir haber oldu. Bu arada Mavi ekranları çeşit çeşit fantaztik hata kodları ile yiyorum. Hani bir tane sabit şundan değil ortaya çeşit atıyor farklı farklı en az 10 tane değişik mesaj okudum ama resimlerini çekmedim. 🤣😂🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı