Whey Protein, Creatin, BCAA kullanımı nasıl olmalı?

tilkiandrei85

Hectopat
Yeni aldım ne zaman kullanılacağını bilmiyorum. Üçünü aynı anda kullansam olur mu veya hangisini öncesi sonrası kullanmam doğru olur? Bilgili arkadaşlar söylerse memnun olurum iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldım ne zaman kullanılacağını bilmiyorum. Üçünü aynı anda kullansam olur mu veya hangisini öncesi sonrası kullanmam doğru olur? Bilgili arkadaşlar söylerse memnun olurum iyi sosyaller.
Kreatin'in gün içinde ne zaman alındığı farketmez. Her gün yeteri kadar al yeter. Protein tozu da benim bildiğim farketmez ama bazıları antrenmandan sonra alınması iyi olur diyor. BCAA'yı bilmiyorum.

Kreatin'in gün içinde ne zaman alındığı farketmez. Her gün yeteri kadar al yeter. Protein tozu da benim bildiğim farketmez ama bazıları antrenmandan sonra alınması iyi olur diyor. BCAA'yı bilmiyorum.
Whey protein besinlerden alınan proteinlere göre çok daha hızlı sindiriliyor. Spordan sonra alın denilmesinin sebebi bu. Bir an önce onarıma başlanması için. Çok mu mühim değil ben hiç kullanmıyorum şahsen. Yarışmacı değiliz sonuçta.
BCAA da fark etmiyor pek ne zaman alındığı. Spordan önce veya sonra içebilirsiniz. Sporda su yerine içen bile var. HIQ gibi aromaları başarılıysa yemeğin yanında içecek niyetine bile içebilirsiniz. Bu arada beslenmeniz ortalamaya yakınsa bile gerçekten hiçbir işe yaramayan bir supplement, influencer şişirmesi biraz. Kreatin kullanırken kesinlikle su tüketimine dikkat edin ve normale göre arttırın 3-4 litre iyidir. Bir anda çok içmeyin tabi.

Tamamdır teşekkür ederim,sadece protein tozu mu kullanmıyorsunuz yoksa hiçbir supplement mi?

Tamamdır teşekkür ederim,sadece protein tozu mu kullanmıyorsunuz yoksa hiçbir supplement mi?
Supplement olarak vitamin ve ashwagandha kullanıyorum sadece. Bir de pre-workout var onu da indirimde diye çok önceden almıştım. Bitince onu da almam kahve+churchill devam. Toz kullanmayı pek sevmiyorum artık bıkkınlık geldi. Zaten işe yarayan supplement sayısı çok az. Hiçbir protein tozu gerçek besinin yerini tutamaz bunu herkes söyler ben çok şükür beslenmemi doğru şekilde yapabiliyorum o yüzden ihtiyaç duymuyorum protein tozuna. Sizin ihtiyacınız varsa kullanın tabii ki. Kreatin de öneririm.

Ashwaganda'yı nereden aldınız? Hocam? Ben arıyorum ama Türkiye'de satışı yasak galiba.

Ashwaganda'yı nereden aldınız? Hocam? Ben arıyorum ama Türkiye'de satışı yasak galiba.
Babam bir havayolu şirketinden emekli olduğu için oradaki arkadaşlarından iş gereği sürekli yurt dışına giden gelen oluyor şirket gönderiyor görev için vs. onlara rica edip getirtiyoruz. Türkiye'de satışı yasak evet. Satanlar da sahtesi oluyor genelde almayın kesinlikle. Doktor reçetesiyle falan getirtebiliyorsunuz yurt dışından fakat baya uğraştırıyor vergi falan da giriyor tabi devreye. Tanıdık olursa gerçekten ucuza geliyor. 180 kapsüllük kutu 600 TL yaklaşık kargo masrafı dışında. Normal bir vitamin takviyesi fiyatında neredeyse.

Kuzey makedonya'da bulabilir miyim acaba?

Kuzey makedonya'da bulabilir miyim acaba?
iHerb üzerinden sipariş verebilirsiniz Kuzey Makedonya'ya ama işler orada nasıl yürüyor bilmiyorum. Kuzey Makedonya için yurt dışından alışveriş nasıl oluyor vs. araştırın eğer sorun olmuyorsa Amerika'dan gelir iHerb siparişiniz.

Bencede hocam katılıyorum size ben denemek amaçlı aldım, beslenme düzgün yapıldığı takdirde creatine ve vitaminler dışındaki supplementlere pek de ihtiyaç yok diyebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…