While döngüsü nedir?

0x91

Hectopat
Daha fazla  
C#:
int toplam=0, sayi=0, eleman=0;
 eleman = listBox1.Items.Count;
 while (sayi <= eleman-1)
 {
 toplam += Int16.Parse(listBox1.Items[sayi].ToString());

sayi++;
 }

label3.Text = "Sayıların Toplamı "+toplam.ToString();

Arkadaşlar mesela bu satırda while (sayi <= eleman-1) bu kod ne yapıyor, görevi ne, bunları yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
While verilen koşul gerçekleşene kadar doğru olduğu sürece çalışan bir döngüdür. Yani verdiğiniz örneğe göre "sayi" değişkeni "eleman-1" den küçük veya eşit ise bu küçüklük/eşitlik bozulana kadar devam edecektir.

Eleman'a şimdilik 5 diyelim, döngü her başa geldiği zaman şuna bakacak "sayi" "eleman-1" den küçük mü veya eşit mi.

Yani döngü ilk başladığında 0 <= 4
İkinci gelişinde 1 <= 4
...
...
"sayi" değişkenimiz 4 e eşit veya büyük olduğunda da döngü bitecektir.

Son düzenleme:
While verilen koşul gerçekleşene kadar doğru olduğu sürece çalışan bir döngüdür.

Arkadaşlar bütün satır için // bunu kullanarak açıklama yapabilir misiniz rica etsem.

@Gvidia Nforce

Son düzenleme:
C#:
int toplam=0, sayi=0, eleman=0;
eleman = listBox1.Items.Count; // listBox1'de ne kaç adet data olduğunu veriyoruz.
while (sayi <= eleman-1) // sayi eleman-1 den küçük veya eşit ise döngüyü bitiriyoruz.
    {
        toplam += Int16.Parse(listBox1.Items[sayi].ToString()); // listBox1'den sayi'ya eşit olan datayı integer olarak toplam'a ekliyoruz.
        sayi++; // Döngü'nün sonsuza kadar çalışmaması için sayi değişkenine 1 ekliyoruz
    }
label3.Text = "Sayıların Toplamı "+toplam.ToString(); // Döngü bittiği zaman toplamı 3. label'a yazdırıyoruz

Son bir sorum daha olacak bu kodları int ve parse kullanmadan yapabilir miyiz aynı görevi görecek ama farklı kodlar olacak yani?

Bu şekilde de yapabilirsiniz.

İnt toplam = 0, sayi = 0, eleman = 0; değerlere niye eşittir 0 verilmiş bu kodda ben onu anlamadım rica etsem anlatır mısın?
Yardımın için çok teşekkürler çok yardımcı oldun

İnt toplam = 0, sayi = 0, eleman = 0; değerlere niye eşittir 0 verilmiş bu kodda ben onu anlamadım rica etsem anlatır mısın?
Yardımın için çok teşekkürler çok yardımcı oldun
"toplam" 0 verilmiş çünkü programın ilerleyen bölümünde toplama işlemi yapıp bu değişkene veriyoruz yani "toplama_sonucu" gibi bir değişken ismi daha mantıklı olur aslında.

"sayi" 0 verilmiş çünkü While Döngüsü'nü 0 dan başlayarak ilerlemesini istiyoruz.

Son olarak da "eleman" 0 verilmiş çünkü elemanların sayısını bu değişkene veriyoruz(2. satırda), bu değişken için ise "eleman_sayisi" gibi bir isim daha mantıklı olur.

Genel değişken isimlendirme kuralları.

C# Değişken detayları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…