"While" kodundaki "i<x" ne anlama geliyor?

Osaoki

Hectopat
Daha fazla  
Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Altta ek olarak verdiğim ekran görüntüsündeki kodlarla ders sırasında karşılaştım ve bu kod dizininde while kısmında olan "i<x" olayına bir türlü açıklık getiremedim. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-15 150433.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 54
Girdiğin sayıdan yani x'ten küçük olduğu müddetçe asal mı diye kontrol ediyor.

i, x'ten küçükken yap demek oluyor. Programlama öğrenmeden önce temel matematiğe de bakmak lazım anlaşılan.
Anlaşılan o ki sorduğum soru anlaşılmamış. "Profesyonel" bir yardım ile konuyu düzelttim. Temel çözümleme tekniğinin herkesçe kavranılması gerekiyor.

Girdiğin sayıdan yani x'ten küçük olduğu müddetçe asal mı diye kontrol ediyor.
Teşekkür ederim ama onu bende biliyorum sadece kodu çözümlemeni istemiştim :/

i < x olayı;
X diyelim 25 olsun. "i" değişkeni asal sayıyı tespit etmek için kullanılan bir değişken, i ile girmiş olduğun x sayısının modunu alarak bölümden kalana bakıyor. Eğer bölümden kalan 0 ise sayı asal oluyor, false değeri veriyor ve döngüyü sonlandırıyor. Eğer bölümden kalan 0 değil ise kontrol için kullanılan i değişkenini bir arttırarak bölümden kalan 0 olana dek veya 25 sayısına ulaşana dek aynı döngüyü tekrarlıyor. Yukarıda arkadaşın dediği gibi bu işlemler için temel matematik bilgisi gerekiyor.

Teşekkür ederim ama onu bende biliyorum sadece kodu çözümlemeni istemiştim

O halde soru yanlis. While 'da "i<x" neden var diye sorarsan insanlar ona gore cevap verirler. "Bu kod ne ise yariyor?" seklinde sormalisin. Bu sekilde sordugunda ya while'in calisma prensibini ya da "i<x" statement'inin anlamini bilmedigin anlasiliyor.

Ayrica primality check uzerine arastirma yaparsan ayni isi yapan cok daha efektif algoritmalar oldugunu gorursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…