While ve for arasında ne farklar var?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, bir süredir yazılımın içindeyim ama halen döngülerin arasındaki farkları anlayamıyorum ve en basit döngüyü yazarken bile zorlanıyorum. Mesela while ve for arasında sadece sınır farkı var diye biliyorum ama gerisi sıfır bende. Şu döngüleri daha iyi anlamam için bana bir proje veya bir konu anlatımı önerir misiniz? Ona göre bu eksiği kapatayım. R veya Python üzerinden bir anlatım olursa daha iyi olur benim için.

Şöyle ki "for" ve "while" döngüleri arasındaki temel fark, döngünün ne zaman sonlandırılacağıdır. "for" döngüsü belirli bir koşula veya sayıya kadar döngüyü çalıştırır, "while" döngüsü ise belirli bir koşul doğru olduğu sürece döngüyü çalıştırır. Örneğin, "for" döngüsü için bir sayaç kullanılabilirken, "while" döngüsü için bir koşul kullanılır.

Örneklendirmek gerekirse

For döngüsü örneği:
Python:
for i in range(10):
    print(i)

Bu örnekte, range(10) fonksiyonu 0'dan 9'a kadar olan sayıları üretir. Döngü, i değişkeninin değerini sırasıyla 0, 1, 2, ..., 9 olarak alır ve her seferinde ekrana yazdırır. Bu döngü 10 defa çalışır.

While döngüsü örneği:
Python:
i = 0
while i < 10:
    print(i)
    i += 1

Bu örnekte, i değişkeni başlangıçta 0 olarak tanımlanır ve i < 10 koşulu doğru olduğu sürece döngü çalışır. Her seferinde, i değişkeninin değeri ekrana yazdırılır ve 1 arttırılır. Bu döngü de 10 defa çalışır.

en basit döngüyü yazarken bile zorlanıyorum.
Bence döngülerle ilgili konu anlatımını baştan dinleyip klasik sorular çözmeniz gerekli çünkü basit şeylerde bile zorlanıyorsanız pratik eksiği var demektir. Klasik sorudan kastım internete aratarak bulabileceğiniz yıldızla üçgen yapmadır falan filan.

@furkan_26_41 çok teşekkür ederim, büyük bir eksiğimi kapattınız.

Yıldız-Üçgen çizmeyi becerebiliyorum ama hazır kodları yazmamız istendiği zaman takılıp kalıyorum. En basitinden sequence komutunu döngü ile yazmamız isteniyor ama ben ekrana bakıp kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…