Wi-Fi 5 kart vs Wi-Fi 6E kart

Bütçe
1500
Makaleler
13
Arkadaşlar merhaba. Dizüstü bilgisayarımın Wi-Fi kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Sebebi ise oyunları genelde kablo ile değil de kablosuz GeForce NOW üzerinden oynamak istemem. Mevcut kart Intel'in Wi-Fi 5 kartı. Technopat'tan izlediğim videoya göre hız konusunda iyi bir gelişim sağlıyor; ancak gecikme ve paket kaybı konusunda ne tür fark olur, maalesef bir bilgim yok. Sizce geçişe değer mi? Amazon'da bir satıcıdan 800 TL'ye Wi-Fi 6E kartı buldum; ancak Wi-Fi 7 2000 TL civarına satılıyor ve dizüstüm eski olduğundan tam performansla çalışamıyormuş. Böyle bir değişim yapan arkadaş varsa performansı konusunda yorum yapabilir mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.

Dizüstü bilgisayarımın Wi-Fi kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Sebebi ise oyunları genelde kablo ile değil de kablosuz GeForce NOW üzerinden oynamak istemem. Mevcut kart Intel'in Wi-Fi 5 kartı. Technopat'tan izlediğim videoya göre hız konusunda iyi bir gelişim sağlıyor; ancak gecikme ve paket kaybı konusunda ne tür fark olur, maalesef bir bilgim yok. Sizce geçişe değer mi? Amazon'da bir satıcıdan 800 TL'ye Wi-Fi 6E kartı buldum; ancak Wi-Fi 7 2000 TL civarına satılıyor ve dizüstüm eski olduğundan tam performansla çalışamıyormuş. Böyle bir değişim yapan arkadaş varsa performansı konusunda yorum yapabilir mi?

Paket lose yoksa değiştirme ne kadarlık bir hız kaybı yaşıyorsun?

Paket lose yoksa değiştirme ne kadarlık bir hız kaybı yaşıyorsun?
Maalesef kayıp yaşıyorum. Özellikle bantgenişliğini 50'den 100'e çıkardığım zaman paket kaybı yaşıyorum. Aldığım hız 180 Mbps hatta 240 Mbps civarı ama paket kaybı yaşatıyor. Bir nebze çözüm olur diye düşünmüştüm ama bilemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı