Wi-Fi 6 router için Wi-Fi 6 destekli modem gerekir mi?

GölGe57

Centipat
Daha fazla  
Evimde Kablonet internet mevcut ve kullanmış olduğum modemi Netmaster 401 Wi-Fi 5 destekli, buna bir adet Wi-Fi 6 router almak istiyorum. Wi-Fi 6'dan yararlanabilmem için modemimin de Wi-Fi 6 mı desteklemesi gerekiyor? Kablonet'in Wi-Fi 6 destekleyen modemi de yokmuş.
Hangi internet sağlayıcı firma Wi-Fi 6 modem sunuyor? Taahhüdüm bitince ona göre netimi değiştirebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Bağlantıyı kablolu alıp kendisi yaydığı içi gerek yok.
Ben kendim Turkcell'in HG255s routerı ve ASUS'un RT-AX58U WIFI 6 routerını kullanmaktayım.

Modem ile router arasında kablo ile bağlantı kuracaksan gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Bağlantıyı kablolu alıp kendisi yaydığı içi gerek yok.
Ben kendim Turkcell'in HG255s routerı ve ASUS'un RT-AX58U WIFI 6 routerını kullanmaktayım.
Wifi 5 modeme kablo ile wifi 6 router bağladığım da ev deki wifi ile kullandığım cihazlarla routere a bağladığım da wifi 6 dan yararlanabiliyorum yani

Wifi 5 modeme kablo ile wifi 6 router bağladığım da ev deki wifi ile kullandığım cihazlarla routere a bağladığım da wifi 6 dan yararlanabiliyorum yani
Evet yararlanabiliyorsunuz. Bağlantıyı kablosuz almadığı için diğer cihazın kablosuz standartları onu ilgilendirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…