Wi-Fi 6 stabil değil

CaesarArn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, dün 1000MBIT internet yükseltme başvurusunda bulundum, yükseltme işlemini hemen yaptılar kablo bağladığımda internetten 1300'lere kadar çıkan bir ölçüm değeri alıyordum Wi-Fi ile de 370'lere kadar çıkan bir değer alıyordum. Genelde kablosuz kullanıyorum ve Wi-Fi 6 olmadan kullanamazsınız diye bana bir cihaz getirdiler bugün sabah eski cihazımı da aldılar fakat bu cihazla bağlandığımda Wi-Fi ile 420'yi geçemiyorum ve aşırı bir dalgalanma söz konusu 60Mbit'lere bazen 25'lere kadar düşüyor, internetin kendisinde kabloyla bağladığımda bir dalgalanma söz konusu değil ama eski cihazımdaki gibi 1300'lere çıkmıyor 950-850 arasında kalıyor. Sorun modemin WLAN ayarlarıyla mı alakalıdır acaba yoksa direkt modemin kendisinde mi bir sıkıntı vardır? Bilgisi olan birisi yazarsa sevinirim.

Not: Laptopumda WI-FI6(ax) desteği var eminim başka bir yerde denediğimde 1.5gbitlere kadar ölçüm değerleri aldım.

Hocam teknik ekip isteyin. Biz TT'de iken fiber için getirdikleri modem arızalı çıkmıştı. Tavsiyem bir gelip baksınlar. Belki şansınıza arızalısı gelmiştir.

En olmadı son çare olarak router alın. Kabloyla routera bağlayın. Stabil bağlantı sunacaktır.

Merhaba, dün 1000MBIT internet yükseltme başvurusunda bulundum, yükseltme işlemini hemen yaptılar kablo bağladığımda internetten 1300'lere kadar çıkan bir ölçüm değeri alıyordum Wi-Fi ile de 370'lere kadar çıkan bir değer alıyordum. Genelde kablosuz kullanıyorum ve Wi-Fi 6 olmadan kullanamazsınız diye bana bir cihaz getirdiler bugün sabah eski cihazımı da aldılar fakat bu cihazla bağlandığımda Wi-Fi ile 420'yi geçemiyorum ve aşırı bir dalgalanma söz konusu 60Mbit'lere bazen 25'lere kadar düşüyor, internetin kendisinde kabloyla bağladığımda bir dalgalanma söz konusu değil ama eski cihazımdaki gibi 1300'lere çıkmıyor 950-850 arasında kalıyor. Sorun modemin WLAN ayarlarıyla mı alakalıdır acaba yoksa direkt modemin kendisinde mi bir sıkıntı vardır? Bilgisi olan birisi yazarsa sevinirim.

Not: Laptopumda WI-FI6(ax) desteği var eminim başka bir yerde denediğimde 1.5gbitlere kadar ölçüm değerleri aldım.
Modem ne vermişlerdi ?

Hocam teknik ekip isteyin. Biz TT'de iken fiber için getirdikleri modem arızalı çıkmıştı. Tavsiyem bir gelip baksınlar. Belki şansınıza arızalısı gelmiştir.

En olmadı son çare olarak router alın. Kabloyla routera bağlayın. Stabil bağlantı sunacaktır.
Bugün aradım IP sıkıntısı yaşıyor gibi gözüküyorsunuz diyip IP değiştirdiler en azından stabil oldu wifi üzerinden bağlandığım internet ama hala 420lerde bir hız alıyorum wifi 6 nın olayı 6gbitlere yakın olması değil mi ne kadar tuhaf. Pazartesi günü arayıp değiştirmelerini isteyeceğim eğer yaparlarsa, zaten kutusuz falan bir modem getirdiler daha önceden kullanılmış gibi yıpranmalar ve lekeler var üzerinde.

Modem ne vermişlerdi ?
Superonline`ın WiFi6 stok modemi LG8245X6-20 sanırım ismi.

Muhtemelen bana daha önceki bir kullanıcının modemini getirdiler ve bazı sorunları var ses etmezse kullansınlar diye bir de bunun üzerinden modem ücreti almaları cidden ilginç kullanılmış bir modem getirip modem ücreti istiyorlar.

@CaesarArn Wi-Fi 6 size 6 Gbps internet erişimi sağlamaz. Amacı daha iyi çekim kalitesi sunmaktır.

420 Mbps iyi gibi mesafeye göre. Modemin dibinden telefonla 5 GHz bandı üzerinden Speedtest yapıp paylaşır mısınız?
420-450 aralığı modemin dibine girince oluyor odama geçersem 350lere kadar düşüyor. Modem ayarlarında kanal aralığını 80MHz Wifi’ı WiFi6(ax) değilde ac’ye alınca da aynı değerleri alıyorum tahminimce cihazın WiFi 6sı sıkıntılı. Ax seçip 160MHz ye aldığımda da aynı değerler ac seçip 80e düşürüncede aynı değerler.

Adsız.png

Benim bildiğim kadarıyla burada da yazdığı gibi ax 160-80Mhz arasında en azından 500-600Mbitlerde bir hız almam gerek. Ama benim wifi ile aldığım hız ac değerleri ile uyuşuyor sadece, düşüncemle bir önceki mesajda da dediğim gibi ne kadar Wifi6(ax) seçsemde modemdeki bir sıkıntı yüzünden otomatik beni ac kanala atıyor ve hız düşüklüğü yaşıyorum bu yüzden. Modem arayüzünde sadece Ax seçme gibi bir şansım olsa deneyip yapacağım ama modem arayüzü izin vermiyor buna yalnızca a, n, veya ac bağlantı kullan diye seçimi sunuyor ama ax kullanmak için otomatik a/n/ac/ax seçimi sunuyor sadece.

İntenette aynı modemi test eden insanların youtube videolarına baktım WiFi ile 1Gbit hızına ulaşabiliyorlar.

Dosya Ekleri

• A30BC66B-F6CF-40BC-B33E-A08E22018CDA.png
    A30BC66B-F6CF-40BC-B33E-A08E22018CDA.png
    127,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı