Wi-Fi 6 VDSL Modemler Gelecek mi?

Son teknoloji Wi-Fi 6 router modemler çıkalı oldu ama DSL modemler göremedim. ADSL, VDSL destekli Wi-Fi 6 modemler yakın zamanda gelir mi?

Yakın tarihte geleceğini zannetmiyorum çünkü fiber teknolojisi dünya genelinde artık standart halini almaya başladı o yüzden ax routerlar görmeye devam edeceğiz ama istersen Broadcom chipsetli 2.el bir modem alıp yanına ax destekli bir router alıp bridge modunda bağlantı sağladıktan sonra kullanabilirsin hem daha ucuza gelir hem de cihazlardan biride sorun olduğunda söküp yerine farklı bir cihaz takabilirsin.

Peki airjet arkadaşım bende bir soru sormuştum ama bir de şöyle bir soru sorayım elimde Türk Telekom'un verdiği bir ZyXEL VDSL VMG3312-B10B modem var hem router hem modem özellikli bir modem alıp onu router olarak kullanabilir miyim kullanmam için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ax li router aldım diyelim. Yanına Vdsl destekli 250 Tl civarı uzu modem alırsam router'ı sıkıntısızca kullanabilir miyim?
Şu anki Vdsl destekli hattım için şu ikili uyumlu olur mu?

TP-Link TD-W9960 Vdsl modem ve Archer AX10 Router.

Son düzenleme:

Dostum modeme o kadar para vermene gerek yok ben Xiaomi router 3G ile birlikte TD 9970 V3 kullanıyordum ve modemi 2.elden aldım ve 50 TL para ödedim ve bu kombinasyonu 2 sene kullandım ama 2 ay önce router yere düşerek parçalandı ve modemi düz bir şekilde kullanıyorum ve bende kendime bir router bakıyorum ama aklımda Huawei AX3 Pro router var tam F/P cihazı 4x4 mimo 160 MHz destekli bir cihaz bu özellik Xiaomi AX3600'de bile yok eğer router istiyorsan söylediğim routerı alabilirsin ama Çin versiyonu olan siyah rengini al kesinlikle çünkü hem Çin versiyonu global versiyondan daha fazla çekim kuvvetine sahip hem de beyaz renginde zamanla sararma oluyor ve cihazı satın alırken not kısmı gelicek oraya ürünün fiyatını 5 dolar olarak girilmesini ve sana eu adaptör koymanalarını istemeyi unutma.

Son düzenleme:
Tamam hocam. Dediklerinize bakacağım. Bir de şunu sormak istiyorum. AX10 modem gigabit portunu destekliyor ama diğer modem de gigabit portu olmadığı için AX10 da ki gigabit özelliğinden yararlanmamış mı olurum? O kadar yüksek altyapı da hızlarımız yok ama aklıma geldi.

VDSL olarak zaten 100 Mbit'i geçemiyorsun şuan Türkiye'de o yüzden routera maksimum 100 Mbit hız gidecek ama cihazlar arası iletişimde gigabit hızını kullanabilirsin routerdan bağlantı sağlarsan.

VDSL olarak zaten 100 Mbit'i geçemiyorsun şuan Türkiye'de o yüzden routera maksimum 100 Mbit hız gidecek ama cihazlar arası iletişimde gigabit hızını kullanabilirsin routerdan bağlantı sağlarsan.
Gigabit özelliği sadece router da olup yararlanabiliyorsam çok iyi. Şu an için değil ama ilerisi için faydası olur.

İlerde olduğun yere fiber gelirse 2.elden aldığın modemi köşeye koyarsın ve direk routerdan bağlantı sağlarsın.
Superonline Fiber'de de kendi router'ımızı kullanabiliyor muyuz?
Birde herhangi bir hatta 2. bir router bağlamak için o 2. router'ı ana modeme mi yoksa diğer router'a bağlayabiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…