Wi-Fi adaptör önerisi

Perseus1

Hectopat
Daha fazla  
İnterneti Ethernet kablosuyla kullanıyorum ama sebebi bilmediğim bir sorundan dolayı internet ara ara kopuyor ve kabloyu tak çıkar yapmazsam düzelmiyor. 3 farklı kablo 2 farklı modemle denedim yine de sonuç değişmedi. Bu yüzden Wi-Fi adaptör alıp kablosuz kullanmak istiyorum. Anakartım ASUS Prime A620M-E-CSM; internetim ortalama 350-400 Mbps download, 20 Mbps upload. Hız kaybı yaşamadan, kopma vs. olmadan kullanabileceğım, önerdiğiniz Wi-Fi adaptörleri nelerdir?

Hocam denediğiniz kabloların bilgileri nedir? Yani kalite ve versiyon olarak ne kadar iyilerdi bakmak lazım. Ayrıca laptop kullanıyorsanız eğer ethernet portları genelde berbat oluyor. EN ufak kablo oynadığında bile kopabiliyor. Bir de kablolarınız geçtiği bir yerde yüksek bir manyetik alana maruz da kalıyor olabilir. Sonuçta hassas kablolar aslında. O nedenle cat7 cat8 gibi bazı kablolarda iç izolasyon çok daha etkili yapılıyor.

Hocam inanın hiçbir fikrim yok hep evde olan kablolardan denedim ama tahminimce Wi-Fi'nin içinde gelen kablolar yani çok fazla eski değil. En son çare en yakın bilgisayarcıya gidip yeni aldım yine aynı durum. Laptop değil kasa kullanıyorum yani kablolar hiç oynamıyor. Manyetik alandan kastınızı anlamadım kasa masanın altında modem masanın üstünde birbirlerine çok yakınlar aralarında hiçbir farklı nesne yok.

Hocam bağlantı hızlarınız 400 500 olunca nispeden modem kutusundan çıkanlardan biraz daha kaliteli kablolar kullanmak daha sağlıklı oluyor. Mesela cat6 7 ve 8 arasında farklara baktığınızda gitgide kabloların önce grup grup sonra tek tek ekstra izole edilerek dış parazit ve manyetik alanlardan daha çok korunduğu görülüyor. Ethernet kablosunu mesela baya bir fazlalığı var diyelim, o fazlalığı yuvarlak şekilde sarmak bile etkileyebiliyor manyetik olarak. Ayrıca bilgisayarınızın ethernet portu ve sürücüleriyle de alakalı bir durum olabilir. Eğer CS gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsanız, modeme uzaksanız ve wi-fi aracılığıyla modeme bağlanan çokça cihaz veya kişi varsa sizin ping ve paket kalitenizi haliyle etkiler.

Ama şu cihazı size önerebilirim

Hocam bağlantı hızlarınız 400 500 olunca nispeden modem kutusundan çıkanlardan biraz daha kaliteli kablolar kullanmak daha sağlıklı oluyor. Mesela cat6 7 ve 8 arasında farklara baktığınızda gitgide kabloların önce grup grup sonra tek tek ekstra izole edilerek dış parazit ve manyetik alanlardan daha çok korunduğu görülüyor. Ethernet kablosunu mesela baya bir fazlalığı var diyelim, o fazlalığı yuvarlak şekilde sarmak bile etkileyebiliyor manyetik olarak. Ayrıca bilgisayarınızın ethernet portu ve sürücüleriyle de alakalı bir durum olabilir. Eğer CS gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsanız, modeme uzaksanız ve wi-fi aracılığıyla modeme bağlanan çokça cihaz veya kişi varsa sizin ping ve paket kalitenizi haliyle etkiler.

hocam rekabetçi oyunlar oynuyorum ama modem pcnin dibinde ve tek yaşıyorum benden başka bağlanan yok

hocam linki koymadınız sanırım

Evet şimdi farkettim.

Ben yazlıkta iki yazdır bu ürünü kullanıyorum ve gayet performanslı. Dilerseniz 50cm usb 3.0 uzatma ile dilediğiniz şekilde masada veya kasada konumlandırabilirsiniz.

HOcam bir de öncesinde bu kabloyu alıp deneyebilirsiniz. Baktınız halen kopuyor, iade edersiniz. Arkadaşım 1000 MBPS ile 10 metrelik versiyonunu sorunsuzca kullanıyor. Şarj kablosu gibi esnek ve ince. Ama Cat6A olması çok iyi. Çünkü hiç bir şey Ethernet'in yerini tutmaz. Boşu boşuna ping değeriniz yükselmesin Wi-fi ile.

Son düzenleme:
hocam sorun bilgisayarda olabilir mi soket girişinde veya anakartta vs. çünkü kabloyu wifi tarafından veya pc tarafından tak çıkar yaptığım an düzeliyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı