Wi-Fi adaptör vs Ethernet bağlantısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Modemi odama alma şansım yok çünkü sarı fiber kablosu evin girişine kadar geliyor sadece. Powerline'ı biraz araştırmıştım, ara sıra parazit yapıyor diyenleri ve ethernet kadar tam performans vermiyor diyenleri gördüm, o yüzden pek ısınamadım ona. Ve fazla bütçem yok, en fazla 500 lira verebilirim Wifi Adaptör tarzı ürünlere.
 
Üçlü priz veya papatya çoğaltıcı üzerine takılırsa sinyalizasyon bozulabiliyor. Farklı 4-5 evde denemiş birisi olarak duvar prizi üzerinden hiçbir sorun yaşamadım.

O halde modemi salon için Wifi extender olarak kullanıp kendi odana ethernet çekmen gerekecek. Bu ürün içini görür ancak 500TL bütçeyi biraz arttırman gerek. TENDA P200KIT HomePlug 1Port Kablolu 200Mbps Kablosuz Ağ Ürünleri TENDA

Çalışma prensibi de şu şekilde; Tenda P200 200Mbps Mini Powerline Adaptörü-Tenda (Türkiye)
 
5GHz daha az kayıp yaratıyor. Ama sinyal kalitesi de önemli. Mesafe uzayıp araya duvarlar girdikçe kalite düşüyor.
Kablosuz kullanım için modemi olabildiğince dairenin merkezine yerleştirmek lazım. Koridora alma imkanınız var mı? En az masraf bu şekilde olur.
Sonra dual band PCI-e bir adaptör ile epey uzun ömürlü bir Wi-Fi kullanımınız olur.
 
Çok teşekkür ederim zaman ayıp bilgilendirdiğiniz için, bunları araştırıp bütçeme göre bir karar vereceğim. @Barış ÖZER

Bizim evin girişi aslında dairenin merkezinde, modemi bulunduğu yerden başka bir yere taşıyamıyorum çünkü kabloları kısa. Modem dairenin ortasında olsa da benim odamla modem arasında 2 duvar var. Çekim zayıflığı ve ping sorunu yaşamak istemiyorum hiç. Evdekilerle konuştum ve biraz kablo görünmesi sorun olmaz dediler, bu durumda kesin Ethernet mi tercih etmeliyim? @izmirkartali
 
3M markasının çift taraflı bantlarından alın, kablo olarak da flat tarzı ürünlerden kullanın (bunun gibi). Sanırım en temiz bu şekilde olur.
Powerline önerilmiş, o konuda bilgim yok. Ama o da kablo karmaşasından kurtarır gibi duruyor. Tabi priz çoklayıcı kullanılmazsa 2 tane fişi iptal etmiş olacak. Bunu da hesap etmek lazım.
 
3M markasının çift taraflı bantlarından alın, kablo olarak da flat tarzı ürünlerden kullanın (bunun gibi). Sanırım en temiz bu şekilde olur.
Bu flat kablo ne güzel incecik görünüyor, ben sadece kalın kablolar var sanıyordum. Bu flat kablo normal bir ethernet kablosu mu? Performansı kalın kablolar gibi mi?
 
Bu flat kablo ne güzel incecik görünüyor, ben sadece kalın kablolar var sanıyordum. Bu flat kablo normal bir ethernet kablosu mu? Performansı kalın kablolar gibi mi?
Silindir kablolar burgulu ve yuvarlak dizilimli oluyor. Arkadaşın attığı flat kabloda damarlar yan yana dizili halde bulunuyor, hatta CAT7 standartlarında üretilmiş baya kaliteli bir ürün. Sadece tasarım farkı var. Tereddütsüz tercih edebilirsin.
 
Yardımcı olabildiğimize sevindim, güle güle kullanırsın umarım. Konuyu raporlayıp kapatabilirsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…