Çözüldü Wi-Fi adaptörü ile 1000 / 1000 Mbps hız alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Ürün için 150 MBPS denmiş. Bildiğim kadarıyla 1000 Mbps üzeri destekleyen bir ürün kullanmalısınız. Bu arada modemle aranızdaki mesafe, data aktarımını engelleyebilecek manyetik etkenler, modemin kendi wi-fi kalitesi ve modeme sizden başka bağlananların sayısıyla internetin bölüştürülüyor olması hız düşüren etkenlerdir. Mümkünse Cat6 veya Cat7 ethernet kablosuyla bağlanın.
Ürün için 150 MBPS denmiş. Bildiğim kadarıyla 1000 Mbps üzeri destekleyen bir ürün kullanmalısınız. Bu arada modemle aranızdaki mesafe, data aktarımını engelleyebilecek manyetik etkenler, modemin kendi wi-fi kalitesi ve modeme sizden başka bağlananların sayısıyla internetin bölüştürülüyor olması hız düşüren etkenlerdir. Mümkünse Cat6 veya Cat7 ethernet kablosuyla bağlanın.

Çözüm
Ürün için 150 Mbps denmiş. Bildiğim kadarıyla 1000 Mbps üzeri destekleyen bir ürün kullanmalısınız. Bu arada modemle aranızdaki mesafe, data aktarımını engelleyebilecek manyetik etkenler, modemin kendi Wi-Fi kalitesi ve modeme sizden başka bağlananların sayısıyla internetin bölüştürülüyor olması hız düşüren etkenlerdir.

Modem gayet yakın sıkıntı yok evde de ben hariç 2 kişi daha bağlanıyor fakat onlar da sadece telefonda haber okur genelde öğrendiğim iyi oldu sağ olun. O zaman yeni almamız gerek.

Bunu kullanabilirim sanırım.

Markayı bilmiyorum ama bir deneyin şansınızı. Baktınız istediğiniz randımanı alamıyorsunuz, iade edersiniz. Tabi sanırım 1 Ocak'tan itibaren iade edilen ürünlerin gönderim kargo bedeli alıcı tarafından karşılanacak. Hangi siteler bunu ne şartlarda yapar bilemiyorum ama.

Markayı bilmiyorum ama bir deneyin şansınızı. Baktınız istediğiniz randımanı alamıyorsunuz, iade edersiniz. Tabii sanırım 1 Ocak'tan itibaren iade edilen ürünlerin gönderim kargo bedeli alıcı tarafından karşılanacak. Hangi siteler bunu ne şartlarda yapar bilemiyorum ama.

Teşekkür ederim iyi Sosyaller.

Modem gayet yakın sıkıntı yok evde de ben hariç 2 kişi daha bağlanıyor fakat onlar da sadece telefonda haber okur genelde öğrendiğim iyi oldu sağ olun. O zaman yeni almamız gerek.

Bunu kullanabilirim sanırım.

Bununla teoride 867 Mbps alabilirsiniz maksimum ve 5 Ghz bandındayken. 5 Ghz bandı da sadece modeme yakınken iyi randıman verir uzaklaştıkça 2.4Ghz bandını kullanmanız gerekir. 2.4Ghz ile alacağınız maksimum hız ise (bu adaptörü kullanırsanız) 300 Mbps. Ki bunlar teorik rakamlar. Hiç bir zaman gerçekten bu hızları tam olarak alamazsınız. Tahminim yukarıdaki adaptörle 5 Ghz'de 500-600Mbps gibi bir hız, 2.4 Ghz bandında ise 150-200 Mbps gibi bir hız alırsınız.

Eğer 1000 Mbps paketinizi kablosuzda en iyi şekilde kullanmak istiyorsanız şu adaptörü alabilirsiniz. Bu adaptörle modeme yakın yerlerde 5 Ghz bandından 800-850 ve üzeri bir hız alabilirsiniz büyük ihtimalle (teoride 1200 Mbps'e kadar destekliyor bu adaptörün 5 Ghz bandı), 2.4 GHz bandından ise 300-400 gibi bir hız alırsınız muhtemelen (modemden uzaklaştıkça bu hızların da düşeceğini unutmamak lazım)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı