Wi-Fi ağı 150 kullanıcı için nasıl ayarlanır?

muharrem6161T

Hectopat
Daha fazla  
Kurumumuzun kütüphanesine internet bağlattık. Türk Telekom'un verdiği modemlere 2 adet AP bağladım ve modemin SSID yayınını kapattım. Yani kullanıcılar internete sadece bu AP'ler ile bağlanabiliyor. Sorunum şu amacım bu ağı 150 kullanıcının rahatça video izleyebileceği bir şekilde ayarlamak. Ancak aplere kimse bağlanmasa bile tam hız elde edemiyorum.

AP'ler: TP-Link EAP110 ve 115.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mevzu işlemci gücünde sana mini PC lazım ona da OpenWrt'ya da opnsense kurup router olarak kullanman gerekiyor internet hızınız kaç Mbit?

Ayrıca aplerin minimum Wi-Fi 6 olmalı.

Wi-Fi 7 AP'ler 6 GHz destekli ve Wi-Fi 6 ile neredeyse aynı fiyatta bundan 2 tane alıp POE ile Ethernet yoluyla kullanabilirsin.

Son düzenleme:
AP ler omada destekli tplink olmalı. İnternet hızım 75 mbps bulunduğum konumda en iyi alabildiğim internet bu. Ayrıca router olarak da er605 model kullanmak gibi bir fikrim var. Ancak sorunum şu ki halihazırda kurulo olan ağda aplere tamamen boşta olsalar bile 10 mbps den fazla hız gelmiyor ancak modemden cat6 kablo ile bağlanıp test yaptığımda görmem gereken değerleri görebliyorum

75 Mbit için elindeki donanım iyi ama 75 Mbit ile 150 cihazı besleyemezsin benim evde de 75 Mbit hız var ama 4 telefon 1 MacBook 1 TV'ye bile ucu ucuna yetiyor.

AP arayüz ayarlarından 802.11 ayarlarını kontrol etmeyi dene bir de, 802.11n seç eğer başka bir şey seçili ise.
Sonra QoS sekmesinden her IP'ye 2-3 Mbps hız ada.
Diğer firmaların altyapısı var mı kontrol ettiniz mi? Kütüphane için 75Mbps yetmeyebilir, özellikle VDSL altyapıda.

1000 Mbit altı kurtarmaz onu şu an o yüzden fiber yoksa istediğini elde etme şansı yok.

Binanın bulunduğu sokakta fiber altyapı yok. Bu yüzden VDSL de en çok alabildiğim hız bu oldu. Binaya bir abonelik daha alıp birleştirmenin bir yolu var mıdır acaba?

150 maksimum her zaman olmuyor mesela şu an en fazla 50 bağlantı falan gördüm. Ama inernet yavaş olduğu için bağlanmak isteyip bağlanmayanlar da var ayrıca kayıtlar alınmaya devam ediyor bu yüzden kapasiteyi bir tık yüksek tutmak istiyorum.

Ayrıca şu an baktım. Sadece 1 istemci bağlı olmasına rağmen AP lerin CPU yükleri %0 Memory yükleri %70 e yakın. Bu normal mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…