Çözüldü Wi-Fi ağı için bant genişliği kısıtlama çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

Modeme misafir ağı ekleyerek; evdeki bazı kullanıcıları oradan internete sokmak istiyorum. Buradaki hedefim; onların, benim internet hızımı düşürmemesi. Bu yüzden, onlara az bir hız tanımlaması yapmak istiyorum.

Bunun için, ekteki yükleme ve indirme bant genişliği menülerine denemek için 1000 değeri girdim. Misafir ağı aktif etmeden, önce denemek için, şu an kullandığım ağa bu değeri girdim. Modemi de yeniden başlattım.

Ama buna rağmen, hızımda hiçbir düşme, değişme vb olmadı. Acaba neden bu menü aktif olmadı?

(EX3301-T0 ZyXEL modem kullanıyorum.)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250123_200532_Brave.jpg
    Screenshot_20250123_200532_Brave.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Modem hem 2.4G hem de 5G yayın yapmıyor mu?
Hedeflediğiniz amaca 2.4G için sınırlama koyarak ve onu misafirlere ayırarak ulaşmanız daha kolay ve makul olabilir.
Denemek için önce mecvut ağda ve 2.4 üzerinde değerler girmiştim. Ama söylediğim gibi, değerleri dikkate almadı.

Modeminizin arayüz kısmında QoS ayarı varsa onu aktifleştirip kendi IPv4 ya da MAC adresinize limitsiz, diğer bağlanan cihazlara limitli hız tanımlayabilirsiniz.
Evet var ama bir önceki konuma cevap gelmeyince, ben de bu farklı yolu buldum. Misafir wifi işi daha da kolay gibi ama değerleri işleme almadı.

Şayet benim modemimdeki ilgili ayarları tek tek tarif edebilecekseniz, diğer konu üzerinden yazabilirsiniz. Oraya ekranları gönderebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.

Bugün tekrar ağ tanımladım. Dün, normal ağ üzerinden 2.4Ghz'de değişim yapmıştım. Bugün ise direk misafir ağ ekleyerek deneme yaptım.

Değer olarak 100 kbps girdiğimde sorun yaşamadım. Ama 10 ve altı değer girdiğimde, modem sınırı dikkate almıyordu. Ben de 50,25,20 gibi değerler girdim. 20'de stabilite bozuldu. Şu anda 25 kbps ile deniyorum ve ayarlar çalışıyor.

Dün çalışmama nedeni; sanıyorum ana ağda değişiklik yapmamdı.

Ilgili işlemi yapacaklar, bahsettiğim şekil ve değerlerle sonuca ulaşabilirler.

Teşekkürler.
Hedeflediğiniz amaca 2.4G için sınırlama koyarak ve onu misafirlere ayırarak ulaşmanız daha kolay ve makul olabilir.

Modeminizin arayüz kısmında QoS ayarı varsa onu aktifleştirip kendi IPv4 ya da MAC adresinize limitsiz, diğer bağlanan cihazlara limitli hız tanımlayabilirsiniz.

Denemek için önce mecvut ağda ve 2.4 üzerinde değerler girmiştim. Ama söylediğim gibi, değerleri dikkate almadı.

Evet var ama bir önceki konuma cevap gelmeyince, ben de bu farklı yolu buldum. Misafir wifi işi daha da kolay gibi ama değerleri işleme almadı.

Şayet benim modemimdeki ilgili ayarları tek tek tarif edebilecekseniz, diğer konu üzerinden yazabilirsiniz. Oraya ekranları gönderebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.

Bugün tekrar ağ tanımladım. Dün, normal ağ üzerinden 2.4Ghz'de değişim yapmıştım. Bugün ise direk misafir ağ ekleyerek deneme yaptım.

Değer olarak 100 kbps girdiğimde sorun yaşamadım. Ama 10 ve altı değer girdiğimde, modem sınırı dikkate almıyordu. Ben de 50,25,20 gibi değerler girdim. 20'de stabilite bozuldu. Şu anda 25 kbps ile deniyorum ve ayarlar çalışıyor.

Dün çalışmama nedeni; sanıyorum ana ağda değişiklik yapmamdı.

Ilgili işlemi yapacaklar, bahsettiğim şekil ve değerlerle sonuca ulaşabilirler.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı