Modem hem 2.4G hem de 5G yayın yapmıyor mu?
Hedeflediğiniz amaca 2.4G için sınırlama koyarak ve onu misafirlere ayırarak ulaşmanız daha kolay ve makul olabilir.
Denemek için önce mecvut ağda ve 2.4 üzerinde değerler girmiştim. Ama söylediğim gibi, değerleri dikkate almadı.
Modeminizin arayüz kısmında QoS ayarı varsa onu aktifleştirip kendi IPv4 ya da MAC adresinize limitsiz, diğer bağlanan cihazlara limitli hız tanımlayabilirsiniz.
Evet var ama bir önceki konuma cevap gelmeyince, ben de bu farklı yolu buldum. Misafir wifi işi daha da kolay gibi ama değerleri işleme almadı.
Şayet benim modemimdeki ilgili ayarları tek tek tarif edebilecekseniz, diğer konu üzerinden yazabilirsiniz. Oraya ekranları gönderebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba. Ev interneti benim adıma ve ödemesini de ben yapıyorum. Baştan evdekiler pek kullanmıyordu ancak sonradan babam, eşten dosttan öğrendiği bir takım korsan vasıtalarla kaçak maç ve film yayınları izlemeye başladı. Ben bundan rahatsız oluyorum ve yasal olarak da hak olarak da doğru...
Merhaba.
Bugün tekrar ağ tanımladım. Dün, normal ağ üzerinden 2.4Ghz'de değişim yapmıştım. Bugün ise direk misafir ağ ekleyerek deneme yaptım.
Değer olarak 100 kbps girdiğimde sorun yaşamadım. Ama 10 ve altı değer girdiğimde, modem sınırı dikkate almıyordu. Ben de 50,25,20 gibi değerler girdim. 20'de stabilite bozuldu. Şu anda 25 kbps ile deniyorum ve ayarlar çalışıyor.
Dün çalışmama nedeni; sanıyorum ana ağda değişiklik yapmamdı.
Ilgili işlemi yapacaklar, bahsettiğim şekil ve değerlerle sonuca ulaşabilirler.
Teşekkürler.